”Valmistautuminen on motivaation kannalta tärkeää. Kannattaa ostaa perusraaka-aineet hyvissä ajoin kunnon ruokakaupasta eikä mennä nälkäisenä lähikauppaan. Teen edellisenä iltana tai viikonloppuna ison määrän ruokaa välipaloineen ja syön joka päivä säännöllisesti. Se on kaiken perusta. Jos syön liikaa ennen treeniä, urheillessa tulee huono olo. Tärkeintä on kuunnella kroppaa.
Lue myös: Näin Endorfiinikoukussa-blogin Elina Juntunen saa treenimotivaatiota
Treenin jälkeen syön kunnolla, esimerkiksi puuroa, rahkaa ja marjoja. Muuten tulisi naposteltua pitkin päivää ja olisin pahalla tuulella. Kun syö ja liikkuu tarpeeksi, nukkuu paremmin ja vireys pysyy yllä. Aloittelijalle suosittelen treenien kirjaamista etukäteen. Tein aiemmin itsekin niin, ja se todella auttoi. Koska treenaan melkein päivittäin, minun ei tarvitse enää kirjoittaa treenejä kalenteriin. Treenaan aamulla seitsemän maissa ennen töitä. Jos olen väsynyt, tiedän, että viimeistään treenatessa herään. En jaksaisi urheilla pitkän työpäivän jälkeen.
Katso myös bloggariemme vinkit kesäkunnon ylläpitämiseksi!
Nykyisin huomaan varusteiden merkityksen motivaatiooni. Aloittelijan ei tarvitse stressata varusteista: salille voi mennä pieruverkkareissa ja t-paidassa. Toisaalta voi olla motivoivampaa treenata, kun on uudet vaatteet. Juoksu- ja salikengissä laatu on tärkeää. Juoksin aluksi vanhoilla lenkkareilla, ja sain penikkataudin.
Jos on todella väsynyt, pitää levätä. Yleinen virhe on, että alkaa treenata liian innokkaasti ja vetää itsensä ylikuntoon. Motivaatio voi loppua siihen.
Joidenkin on vaikea saada itseään urheilemaan, sillä heillä on liikunnasta kielteisiä kokemuksia. Kun löytää lajinsa ja pääsee treenin makuun, itseään ei edes tarvitse motivoida. Kun treenaan lihaskuntoa salilla, tunnen endorfiinien vaikutuksen ihan eri tavalla kuin aerobisessa treenissä.”