Kauneusunet kannattavat – 5 syytä torkahtaa

Kauneusunet kannattavat – 5 syytä torkahtaa
Tiesitkö, että kauneusunet eivät olekaan pelkkä myytti? Hyvät unet voivat nimittäin todella saada meidät näyttämään terveemmiltä ja kauniimmilta.
Julkaistu 2.2.2016

WebMD.com listasi nämä 5 syytä siihen, miksi kauneusunet kannattavat.

1. Nopeammin paraneva iho

Iho korjaa unen aikana itseään päivän vahingoista. Kun torkahdat, iholla on mahdollisuus parantua, ja siksi näytät unien jälkeen heleältä ja hehkeältä.

2. Vähemmän finnejä

Enemmän unta, puhtaampi iho. Unenpuute voi johtaa stressiin, mikä taas aiheuttaa finnejä ja mustapäitä. Eräässä tutkimuksessa asiantuntijat havaitsivat, että opiskelijoilla oli enemmän finnejä, kun he stressasivat jotakin asiaa, kuten esimerkiksi tenttejä.

3. Kirkkaammat silmät

Haluatko säihkyvät silmät? Siinä tapauksessa kannattaa välttää mustia silmänalusia nukkumalla kunnolla. Tummat silmänaluset ovat tosin usein geeneissä, mutta ne voivat näyttää jopa tummemmilta, jos ei nuku riittävästi.

4. Tasaisempi ihonväri

Koko yön valvominen voi tehdä ihosta kalpean tai läikikkään. Uni edistää tervettä verenkiertoa iholla.

5. Näytät paremmalta

Saatat itse pärjätä huonommillakin yöunilla, mutta se kyllä näkyy naamastasi. Ruotsalaistutkijat pyysivät tutkimusryhmää katsomaan kuvia unenpuutteesta kärsivistä ihmisistä sekä sellaisista ihmisistä, jotka olivat nukkuneet kahdeksan tunnin yöunet. Vastanneiden mielestä hyvin levänneet näyttivät terveemmiltä, vähemmän väsyneiltä sekä viehättävämmiltä.

Lähde: WebMD.com

Kommentoi »