Kauneus & Terveys

Kaisa Mäkäräisen suosikkiresepti: pestopasta


Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen syö paljon pastaa, josta saa nopeasti urheiluun tarvittavia hiilihydraatteja.
Kuvat Satu Nyström

yhdelle

valmistusaika 15 min

Pestokastike:

4 pientä valkosipulin kynttä

½ dl pinjansiemeniä

½ dl cashewpähkinöitä

1 dl parmesaanijuustoa

1 dl oliiviöljyä

1 ruukku basilikaa

ripaus suolaa ja pippuria

Lisäksi:

100 g pennepastaa

1. Laita valkosipulin kynnet,  siemenet, pähkinät, juusto ja osa öljystä tehosekoittimeen. Hienonna tasaiseksi.

2. Lisää loppu öljy sekä basilikat. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Valitse pastaksi vahva­rakenteinen laji, ­kuten penne. Keitä ­ohjeen ­mukaan.

4. Sekoita pestoa kuumaan pastaan. Säilytä ylijäänyt kastike jääkaapissa ja käytä parin päivän aikana.

Julkaistu: 16.11.2016