Voi hyvin

Joogaopettaja Emilia Viherkoski: "Sairastumisellani oli tarkoitus"

Joogaopettaja Emilia Viherkoski: "Sairastumisellani oli tarkoitus"
Roots Helsingin perustaja Emilia Viherkoski oli ennen suorittaja. Sitten häin sairastui nivelreumaan.
Julkaistu 18.4.2018

JOOGASSA IHASTUTTI aluksi sen eheys ja virtaava liikekieli. Olen entinen joukkuevoimistelija, ja rakkauteni kauniiseen liikkeeseen on lähtöisin sieltä. Kun sairastuin 11 vuotta sitten nivelreumaan, minun oli löydettävä uudenlainen, pehmeämpi tapa liikkua. Silloin aloin joogata.

INNOSTUIN ALKUUN joogan fyysisestä puolesta. Jooga aloitetaankin usein lihastreenin takia ja vasta myöhemmin löydetään sen toinen puoli. Niin kävi minullekin. Ymmärsin, että jooga on paljon muutakin kuin asanaharjoitus. Nykyisin harrastus näkyy kaikilla elämäni osa-alueilla.

Nautin metsässä kävelemisestä ja marjojen keräämisestä. Metsässä on ihanan hiljaista.

LEMPIRUOKANI on puhdasta ja vegaanista. Syön nivelreumani takia myös gluteenittomasti ja vältän sokeria. Ruoka­valioni taustalla on terveyden lisäksi rakkauteni eläimiin. Ruoka on minulle polttoainetta, joka ravitsee kehoani. Nautin eniten salaateista ja aasialaishenkisestä ­ruoasta. Herkuttelen raakakakuilla ja taateleilla.

Emilia perusti Roots-kahvilan ystävänsä Johannes Laineen kanssa.

PARASTA KODISSAMME on, että siellä voi pysähtyä ja hiljentyä. En ole ­materialisti enkä varsinaisesti sisusta kotia. Olemme muuttaneen usein ja nyt asumme pienessä yksiössä. ­Sisustuksessa on maanläheisiä, vaaleita ja puunvärisiä sävyjä.

SYDÄMENI OVAT VIENEET Meksiko ja Espanja. Siellä ollaan lämpimän ystävällisiä ja huolehditaan toisista, vaikka kaikki ei muuten olisi niin hyvin. Puhun espanjaa ja rakastan kielen kauneutta ja soljuvuutta.

SUOSIKKIMAISEMANI on merenranta. Minua kiehtoo ajatus, että meren toisella puolella on jotain, mitä emme näe. Meri on silta kahden asian välillä.

Ennen olin suorittaja, aina menossa kohti jotain tulevaa.

USKON, ETTÄ kaikella on tarkoitus. En ennen uskonut niin vaan yritin saada asiat tapahtumaan pakolla mieleni mukaan. Nykyisin olen hyväksynyt, että esimerkiksi sairastumisellani on tarkoitus, samoin sillä, että tapaan jonkun ihmisen. Luotan siihen, että näin asioiden kuuluu mennä.

OLEN KIITOLLINEN, että olen tässä. Elän tätä hetkeä. Ennen olin suorittaja, olin aina menossa kohti jotain tulevaa. Elin viikonloppuja ja lomia varten. Nykyisin en juuri suunnittele tulevaa, sillä en halua alkaa jälleen suorittaa elämää. Elän fiiliksen mukaan.

TYKKÄÄN joogavaatteista ja isoista koltuista. Mukavuus on vaatteissa tärkeää. Pidän pehmeistä materiaaleista ja väljyydestä.

OLEN ONNELLINEN siitä, että kaikki on nyt hyvin. En muuttaisi työstäni tai vapaa-ajastani mitään, ja niiden raja on häilyvä. ♥

Emilia Viherkoski

on 29-vuotias joogaopettaja ja yksi Roots Helsingin perustajista. Roots on joogastudion ja vegaanisen kahvilan yhdistelmä Kalliossa. Emilia asuu avopuolisonsa kanssa Helsingissä.

Kommentoi »