Hankkiudu eroon pahalta haisevasta hengityksestä

Hankkiudu eroon pahalta haisevasta hengityksestä
Suun raikkaus alkaa puhtaista hampaista. Hengityksen epämiellyttävät tuoksahdukset johtuvat tavallisesti huonosta suuhygieniasta.
Julkaistu 4.8.2016

Huolehdi oikeanlaisesta suuhygieniasta ja oikeanlaisesta harjaustekniikasta, jos haluat hankkiutua eroon pahanhajuisesta hengityksestä.

1 Aseta hammasharja 45 asteen kulmaan hampaan pintaa ja ientä vasten. Aloita harjaus takahampaista kielen puolelta.2 Harjaa hampaat pienin liikkein liikuttaen harjaa edestakaisin. Harjaa ensin hampaiden sisäpinnat. Käy sitten läpi ulkopinnat ja viimeiseksi purupinnat.3 Harjaa etuhampaiden takaosa pitämällä hammasharjaa pystysuorassa ja liikuttamalla harjaa varovasti ylös ja alas.4 Tehokkain tapa on harjata 2–3 hampaan ryhmä pienillä nykytysliikkeillä ja siirtyä sitten seuraavaan kohtaan.5 Muista harjata myös ienrajat sekä takimmaiset hampaat huolellisesti. Takahampaiden ulkopintojen harjaaminen helpottuu, jos pidät suuta kiinni harjatessasi.  6 Perusteellinen harjaus kestää pari minuuttia. Huolimattoman harjauksen ja hammastahnan jäljiltä suu voi tuntua raikkaalta, vaikka itse asiassa vain osa hampaista on tullut puhdistetuksi.

Lue myös: Millainen hammastahna on hyvä?7 Voit myös putsata kielen yläpinnan siihen tarkoitetulla kielenpuhdistimella tai harjaamalla kielen pinnan varovasti harjalla nielusta poispäin.8 Hammasvälien puhdistukseen ei pelkkä harjaus riitä. Hammasvälit tulisi puhdistaa joko hammaslangalla tai hammastikulla. Lähde: Hammaslääkäriliitto

Katso myös nämä:

Kommentoi »