Eka kerta kosmetologilla

Eka kerta kosmetologilla
Haittaako, jos torkahtaa hoidon aikana? Pitääkö vartalohoitoa varten riisua ilkosilleen? Ammattilaiset vastaavat kauneushoitojen ekakertalaisten kysymyksiin.
22.3.2010

1. Miten osaan valita itselleni parhaiten sopivan kasvohoidon? Sinun ei tarvitse osata valita vaihtoehdoista juuri sitä oikeaa, sitä varten palveluksessasi on ihonhoidon asiantuntija. Toki voit halutessasi tutkia esitteitä ja hoitokuvauksia, joiden perusteella pystyt valitsemaan houkuttelevimman vaihtoehdon.2. Kutian todella herkästi jalkapohjista. Uskallanko mennä jalkahoitoon? Kyllä uskallat! Kun kerrot kosmetologille kutinaherkkyydestäsi ajanvarauksen yhteydessä tai ennen hoitoa, hän huomioi asian hoidon aikana.3. Sattuuko selluliittihoito? Selluliittihoidon napakka hieronta ja aktivoiva laitekäsittely saattavat tuntua kipeältä, mikäli selluliittia on paljon. Varsinkin reisien sivut aristavat monilla herkästi.

Lue myös: 11 faktaa selluliitistä4. Saako kosmetologille mennä flunssassa? Pikku nuha tai köhiminen ei ole este. Jos olo on kovin tukkoinen, yskänpuuskat vaivaavat tai sinulla on lämpöä, hoitoon ei ole järkevä mennä. Puolikuntoisena et pystyisi nauttimaan hoidosta, ja se voi jopa stimuloida orastavaa tautia. Lisäksi aina on hyvä miettiä tartuntariskiä.5. Saako kasvohoitoon mennä meikit naamalla? Kyllä saa, sillä kosmetologi puhdistaa ihon aina kasvohoidon aluksi.6. Kuinka viime tipassa voin perua varaamani hoitoajan? Peruutus olisi hyvä tehdä mahdollisimman ajoissa: viimeistään hoitoa edeltävänä päivänä, äkillisissä tapauksissa ennen hoitoajan alkua. Moni hoitola veloittaa viime hetken peruutuksista tai käyttämättömästä hoitoajasta 50–100 prosenttia hoidon hinnasta. Kannattaa kysyä jo varausta tehdessä, minkälainen käytäntö kauneushoitolassa on.7. Saako kosmetologia kätellä? Kyllä, onhan kättely sekä kohteliasta että luonnollista. Jos et itse tahdo kätellä, sekin sopii.8. Pitääkö vartalohoitoa varten riisua ilkosilleen? Omat alusvaatteet riisutaan yleensä pois, jotta ne eivät tahriudu hoidon aikana. Useimmissa vartalohoidoissa ja hoitoloissa asiakas saa kertakäyttöpikkuhousut, mahdollisesti myös kertakäyttöiset rintaliivit tai pienen pyyhkeen, jota hän voi pitää rintojensa päällä. Yleensä rintoihin ei kosketa, mutta tarjolla on myös nimenomaan rintojen kiinteytykseen tähtääviä hoitoja.9. Häiritseekö, jos kyselen kos­metologilta hoidosta ja tuotteista? Kosmetologilta saa ja pitääkin udella, mitä hän tekee ja mitä tuotteita hän käyttää. Yleensä kosmetologit kertovat mielellään perusasioita hoidon vaiheista etenkin, kun asiakas on ensikertalainen.

Lue myös: Pohditko pigmentointia? Lue tämä!10. Saanko keskeyttää hoidon, jos jokin tuote tai toimenpide tuntuu epämukavalta? Ilman muuta, sillä kosmetologi ei voi tietää tuntemuksiasi, ellet kerro niistä hänelle.11. Haittaako, jos torkahdan hoidon aikana? Ei haittaa – uni saa tulla, jos on tullakseen. Kosmetologi kyllä herättelee inut viimeistään hoidon loputtua.12. Mitä teen, jos minulle tulee­ vessahätä kesken vartalohoidon? Kerro asiasta kos­metologille. Hoidon voi keskeyttää, jotta asia saadaan hoidettua ja jotta voit nauttia loppuhoidosta täysin siemauksin.13. Mitä jos kosmetologi suosittelee sarjahoitoa, johon minulla ei ole varaa? Kosmetologi yleensä ehdottaa sopivaa jatkohoitoa, mutta siihen ei ole pakko varata aikaa.14. Onko kosmetologilta pakko ostaa tuotteita, joita hän käytti tai suosittelee? Ostopakkoa ei tietenkään ole. Toisaalta ammattilainen on valinnut juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet. Oikealla kotihoidolla on tärkein rooli hoitotuloksissa.15. Mitä teen, jos iho riehaantuu hoidon jälkeen? Ota pikimmiten yhteyttä hoitolaan: soita tai mieluummin mene käymään. Näin saat heti tiedon, onko reaktio normaali, kuten hoitoon liittyvä jälkireaktio, esimerkiksi hetkellinen ihon hilseily, sekä tarvittaessa jatkohoito-ohjeita. Aina on olemassa myös pieni mahdollisuus, että kyseessä on ärsytysreaktio tai allerginen reaktio.

Lue myös: "Käteni olivat vereslihalla rakennekynsistä"16. Saako päivällä tehohoidetut kasvot pestä illalla tavalliseen tapaan? Kasvot saa pestä illalla hoidon jälkeen – ja pitääkin, jos niillä on meikkiä. Mikäli kasvoillasi ei ole meikkiä, voit jättää aineet vaikuttamaan yön yli.17. Entä jos hoitotulos ei tyydytä? Saanko rahat takaisin tai uuden hoidon? Palveluita koskevat samat säännöt kuin tuotteitakin, joten ota asia esille kosmetologin kanssa. Mikäli hoidossa on tehty selkeä virhe tai sinulle on luvattu jotain, mikä ei olekaan toteutunut, voit vaatia korvausta tai kaupan purkua.

Lue myös:

1 kommentti