Vältä taudit - muista nämä kauneushoitolaa valitessa!

Vältä taudit - muista nämä kauneushoitolaa valitessa!
Kynsihoitoloiden laadussa, hygieniassa ja lopputuloksissa on eroja. Kysele suosituksia ja selvitä ammattilaisten opiskelutausta etukäteen.
Julkaistu 25.6.2015

Kun kyse on kynsistä, on hygienia tärkeä valintakriteeri. Kannattaa myös käydä itseään kiinnostavissa hoitoloissa ennen hoidon varausta tarkastamassa paikan hygieniataso ja  asiakaspalvelu.

Muista seuraavat perusasiat ennen jokaista kauneushoitolakäyntiäsi

  • Kosmetologin ja asiakkaan kynnet desinfioidaan aina hoidon aluksi.
  • Kaikki kynsihoitoihin käytetyt välineet tulisi desinfioida asiakkaiden välillä, elleivät välineet ole kertakäyttöisiä. Jos olet epävarma – kysy. Jalkasienet, erilaiset tulehdukset tai pahimmillaan vakavat taudit kuten hepatiitti B eivät varmasti kuulosta houkuttelevilta kenenkään mielestä.
  • Jos haluat olla 100% varma hygieniasta, yksi vaihtoehto on tuoda omat välineet mukana.
  • Tulehduksien ehkäisemiseksi, älä mene käsi-, jalka- tai kynsihoitoon jos sinulla on haavoja, tulehduksia tai allergiaa niillä alueilla joihin hoito on tulossa. Jos menet perusteelliseen jalkahoitoon jossa jalkasi kylvetetään, tulisi myös vahausta tai höyläystä säärissä välttää päivää tai kahta ennen hoitoa.
  • Ole aina tarkkana myös kynsinauhojen leikkauksen kanssa, parasta olisi olla leikkaamatta niitä ja pyytää kynsienhoitajaa vain työntämään niitä hellävaraisesti kynsien laidoille

Katso myös salonkien seiniä. Jos hoitolalla on virallinen suomalaisen maahantuojan myöntämä diplomi, se on yleensä laitettu näkyvälle paikalle. Diplomia voi myös kysyä, jos herää epäilys paikan hygieniasta tai tietotaidosta. On syytä muistaa myös, että suomalaisten maahantuojien myymät tuotteet käyvät eri seulan läpi kuin suoraan ulkomailta tuodut tuotteet.

Asiantuntija: Niina Blomfelt/Suomen Manikyyrikoulu

Lue myös:

Kommentoi »