Ammattilaisten parhaat vinkit alennusmyynteihin!

Ammattilaisten parhaat vinkit alennusmyynteihin!
Jouluostosten jälkeen pitäisi jaksaa vielä se viimeinen kierros eli rynnätä alennusmyynneille. Haastattelimme neljää muotialan ammattilaista ja kysyimme heiltä vinkkejä alennusmyyntiostoksille.
Julkaistu 22.12.2015

1. Laadi kurinalainen ostoslista!

Style Plaza -muotiblogia kirjoittava Anna Sofia Luostarisen mielestä ennen alennusmyynneille ryntäämistä on tärkeä kartoittaa oman vaatekaapin sisältö ja miettiä, mitä sieltä puuttuu. Anna Sofia kehottaakin laatimaan puutelistan, jonka kanssa sitten suuntaa shoppailemaan. Näin minimoidaan riski virheostosten tekemiseen.

Tyylikonsultti Leena Sarvi neuvoo jäljittelemään jo aiemmin kiikarissa olleen vaatteen hinnankulkua; ehkä se on juuri nyt alennettu? Sarvi kehottaa seuraamaan sisäistä ääntään: jos vaatetta ei ole ostanut normaalihintaisena, kannattaako sitä ostaa nytkään.

2. Kertaus on opintojen äiti: satsaa laatuun ja klassikkovaatteisiin!

Tyyliasiantuntija ja toimittaja Mirva Saukkola kehottaa bongaamaan alennusmyynneistä klassikkovaatteita, kuten kynähameita, farkkuja ja ajattomia takkeja, sillä ne palvelevat käytössä pitkään.

3. Ajattele ekologisesti.

– Yhden kauden villitysvaate ei välttämättä enää kanna seuraavana kesänä tai talvena. Tutki myös tulevan kauden muotia ja mieti, palveleeko alevaate sinua myös sen aikana. Kiinnitä aina huomiota materiaalien laatuun ja viimeistelyyn. Yhdeksi kaudeksi ostettu vaate on tuhlausta – myös ekosysteemin kannalta, pohtii Mirva.

Samoilla linjoilla Mirvan kanssa on stailistina ja Silver-blogista tunnettu Vesa Silver. Hän vannoo klassikoiden nimeen ja kehottaa katsomaan tulevaisuuteen. Lisäksi mies opastaa:

– Mieti, tarvitsetko jotain erityistä. Älä osta alennusmyyntien takia vaan tarpeen mukaan.

4. Poikkea laadukkaisiin myymälöihin ja vieraile verkossa.

Leena Sarvi kertoo välttelevänsä tavarataloja alennusmyyntien aikaan. Suuremmissa myymälöissä asiakkaat ovat sotkeneet rekit niin, että vaatteiden selaaminen on epämiellyttävää. Pienemmissä putiikeissa vaatteet ja asusteet pysyvät siististi järjestyksessä, ja ammattitaitoinen myyjä on aina lähellä. Mikäli Sarvi tekee ostoksia netissä, suosii hän Mytheresa.com -verkkokauppaa, jossa toimitus on nopeaa ja paketti saapuu kätevästi kotiovelle.

Saukkola tekee alennusmyyntilöytöjä sekä kivijalka- että nettikaupoista.

– Jahtaan usein mieluummin alelöytöjä laatuvaatteita myyvistä, hieman kalliimmista liikkeistä ja käytän niitä pitkään kuin että ostelisin edullisten ketjuliikkeiden vaatteita pitkin vuotta. Ale on hyvää aikaa etsiä vaatekaappiin laadukkaita peruspilareita edullisemmalla hinnalla!

Myös Anna Sofian suosikkeja ovat ne putiikit, joiden normaali hintataso on itselle liian korkea:

– Monet merkkituotteeni on ostettu alennusmyynneistä. Helsingissä suosittelen etenkin Max Maraa, Nina´s-putiikkia ja Luxbagia. Net-A-Porter on taas nettikauppojen helmi alennusmyyntien aikaan.

Vesa Silver opastaa myös kiertelemään pienempiä liikkeitä ja suunnittelijoiden putiikkeja:

– Rekeissä piilee harvinaisuuksia hyvällä hinnalla.

Uniikkikauppojen rinnalla mies tekee designerlöytöjä netistä. Tyylitaiturilta löytyykin lupaavia vinkkejä hyvistä verkkokauppaostospaikoista, kuten Louisaviaroma, Selfridges, Farfetch ja Mr Porter.

5. Poikkea naapurikunnan kivijalkamyymälöihin.

Alennusmyyntien aikaan Leena Sarvi on tehnyt löytöjä pääkaupunkiseudun vaatekaupoista, kuten Ninas’s, Kaarina K. ja Muotikuu. Erääksi suosikikseen Sarvi mainitsee Lopella sijaitsevan Kartanoputiikki Punaisen Tuvan, josta muotiasiantuntija on tehnyt mielettömiä löytöjä juuri alennusmyyntien aikaan.

­ – Punainen tupa -putiikkiin kannattaa lähteä kauempaakin, tuumaa Sarvi.

5. Satsaa suurempiin hankintoihin, kuten takkiin, kenkiin tai ulkoilupukuun.

Tänä vuonna Mirvan hankintalistalla on uusi takki ja kašmirneule:

­– Katson aina takkitilanteen. Rakastan mukavia kašmirneuleita, joten etsin myös niitä mielelläni. Asusteissa tartun joskus alessa erikoisempiin, hassutteleviinkin vaihtoehtoihin.

6. Panosta näyttäviin asusteisiin.

Mirva Saukkola on hurahtanut väreihin, ja juuri alennusmyynneistä hän on bongannut vahvanvärisiä asuja, joita toiset herkästi vierastavat.

Leena Sarvi haluaa rohkaista muita samaan:

– Räikeät, muun kansan vieroksumat värit ovat toisen aarteita. Alennusmyynneistä tekee upeita ja mielenkiintoisia asustelöytöjä. Erityisesti laukkuihin, huiveihin ja hansikkaisiin kannattaa satsata. Pienillä väriläiskillä piristät ja uudistat luottotyyliäsi, toteaa Sarvi.

Lue myös:

Kommentoi »