Älä sorru näihin – 7 tapaa, jotka vanhentavat sinua

Älä sorru näihin – 7 tapaa, jotka vanhentavat sinua
Mitkä tavat tekevät ihmisestä vanhemman näköisen kuin hän onkaan? Lifescript listasi nämä asiat, joita kannattaa välttää, jos mielii pysyä nuorekkaan näköisenä.
Julkaistu 2.2.2016

1. Olet liian laiha

Laihuudessakin on huonot puolensa. Vähäinen rasvakudos kasvoissa aiheuttaa roikkuvan, kuoppaisen ja ikääntyneen vaikutelman.

Myös edestakaisin seilaava paino vahingoittaa, sillä se venyttää ihoa ja tekee siitä löysän.

2. Silmien hierominen

Silmiä ympäröivän herkän ihon nykiminen, vetäminen ja hierominen voi aiheuttaa silmänympärysten tummenemista. Koska ihon pigmentti muuttuu ihmisen vanhenetessa, tummat silmänympärykset saavat ihmisen näyttämään vanhemmalta.

3. Unenpuute

Uni on tärkeää keskittymisen, energian ja ihon kannalta. Yön aikana iho uudistuu ja korjaa itseään. Kannattaa myös muistaa, että turvonneet silmät ja tummat silmänaluset eivät näytä nuorekkailta. Väsymys siis vanhentaa.

4. Kyljellä nukkuminen

Sikiöasennossa nukkuminen voi tuntua mukavalta, mutta se on pahaksi iholle, kuten myös vatsalla nukkuminen. Kasvojen painaminen tyynyyn kahdeksan tuntia yössä monen vuoden ajan voi vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa ryppyjä. Jos nukut vain toisella poskella vuosien ajan, rypistyt siltä puolelta nopeammin.

5. Pillillä juominen

Jotkut saattavat juoda tummia limsoja, kahvia tai teetä pillillä välttääkseen hampaiden tummenemista. Tämä aiheuttaa kuitenkin uurteita suun ympärille, mikä on merkki ennenaikaisesta vanhenemisesta.

6. Ryppyjen torjujat väärässä tuotteessa

Ryppyjä ehkäisevien aineiden, kuten retinolin, peptideiden ja antioksidanttien käyttö on okei, kunhan niitä ei ole kasvojenpuhdistusaineessa.

Monissa puhdistusaineissa on näitä ryppyjä ehkäiseviä aineita, mutta tyypillisesti niitä ei ole riittävästi tai ne eivät ehdi olla iholla tarpeeksi kauan auttaakseen.

7. Jatkuva stressaaminen

Jos olet kroonisesti huolissasi (tai unenpuutteessa), kehosi pumppaa jatkuvasti elimistöösi stressihormoneja, mikä voi aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista.

Merkittävä stressihormoni kortisoli rikkoo kollageenia, mikä aiheuttaa roikkuvaa ihoa, ryppyjä ja tulehduksia. Lisäksi se, että keho on jatkuvasti taistelutilassa, johtaa suurimman osan ravintoaineista ja hapesta suuriin sisäelimiin eikä iholle. Krooninen stressi ja ahdistus voi aiheuttaa myös otsaryppyjä.

Lähde: Lifescript

Lue myös:

Kommentoi »