Terve.fi

Testosteronihoito edistää miehillä tämän elimen terveyttä

Testosteronihoito edistää miehillä tämän elimen terveyttä
Tutkijat havaitsivat onnistuneen testosteronihoidon olevan yhteydessä miesten alhaisempaan sydäntautiriskiin.
14.8.2015

Tutkijat ovat havainneet, että testosteronihoito alentaa miehillä sydänkohtauksen, halvauksen ja ennenaikaisen kuoleman riskiä, uutisoi Medical News Today.

European Heart Journalissa julkaistussa tutkimuksessa käytettiin tietoja 83 000 potilaalta, jotka olivat osallistuneet Veterans Affair -tutkimukseen. Tutkimukseen osallistuneita seurattiin keskimäärin 4,6–6,2 vuoden ajan.

Onnistuneella hoidolla merkittävä vaikutus

Miesten ennenaikaisen kuolinriskin havaittiin olevan 56 prosenttia alhaisempi, jos testosteronihoito oli onnistunut heidän kohdallaan. Tutkijat varmistivat, että osallistujien terveydentila oli suurinpiirtein samanlainen, jotta heidän välillään voitaisiin tehdä reiluja vertailuja. Lisäksi tutkimuksen ulkopuolelle jätettiin sellaiset miehet, jotka olivat saaneet sydänkohtauksen tai halvauksen. Toisaalta mukana oli potilaita, joilla oli todettu jokin sydäntauti.

Onnistunutta testosteronihoitoa saaneilla miehillä sydänkohtauksen riski oli 24 prosenttia alhaisempi ja halvausriski 36 prosenttia alhaisempi kuin niillä, joiden hoito ei ollut onnistunut tai jotka eivät olleet saaneet testosteronihoitoa.

Kenelle eniten hyötyä?

Tutkijat huomauttavat, että näiden vaikutusten mekanismit ovat vielä epäselviä, ja lisätutkimuksia niiden selvittämiseen tarvitaan. Heidän mukaansa mahdollisiin tekijöihin kuuluvat kehonrasva, insuliiniherkkyys, trombosyytit, lipidit ja tulehdukset.

– Jos näyttää siltä, että mies voisi hyötyä testosteronihoidosta, hänen on käytävä läpi tarvittavat seulonnat, valintakokeet ja seurannat. Tällä tavoin löydetään ne potilaat, joille hoidosta on eniten hyötyä, kommentoi tutkimusta johtanut lääkäri Rajat Barua Kansas City Veterans Affairs Medial Centeristä.

Lähteet:

1 kommentti