Terve.fi

Nuorten sosiaalisen median käyttö voi kieliä mielenterveysongelmista

Nuorten sosiaalisen median käyttö voi kieliä mielenterveysongelmista
Tuoreesta kanadalaisesta tutkimuksesta käy ilmi, että nuorten sosiaalisen median käyttö voi kieliä psyykkisistä ongelmista. Lue lisää.
Julkaistu: 26.7.2015

Tuoreesta kanadalaisesta tutkimuksesta käy ilmi, että nuorten sosiaalisen median käyttö voi kieliä psyykkisistä ongelmista.

Tärkeä viesti vanhemmille

Nuoret, jotka käyttävät sosiaalisen median nettisivustoja, kuten Facebookia, Twitteriä tai Instagramia yli kaksi tuntia päivissä, kärsivät muita todennäköisemmin psyykkisistä terveysongelmista.

Näitä terveysongelmia ovat esimerkiksi vakava psykologinen ahdistus, itsemurha-ajatukset sekä liian vähäinen mielenterveydellisen tuen tarve.

Tutkimustulokset ovat tärkeä viesti vanhemmille ja mahdollistavat paremman mielenterveydellisen tuen tarjoamisen sosiaalisessa mediassa.

Kanavaa tulisi hyödyntää

Tutkijat vertasivat nuorten sosiaalisessa mediassa viettämää aikaa nuorten omiin vastauksiin omasta psyykkisestä terveydestä ja tuen tarpeesta.

- Koska teini-ikäiset käyttävät näitä sivustoja, ne ovat täydellinen paikka julkiselle terveydenhuollolle tarjota palveluja ja tukea nuorille, kertoo Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking -lehden päätoimittaja Brenda K. Wiederhold.

Tutkimukseen osallistuneista noin 25 prosenttia ilmoitti käyttävänsä sosiaalista mediaa yli kaksi tuntia päivässä.

Lähteet:

Lue myös:

Kommentoi »