Kauneus & Terveys

8 entisaikojen erikoisinta seksivinkkiä

8 entisaikojen erikoisinta seksivinkkiä
Nämä vanhan kansan seksivinkit opastavat muun muassa halukkuuden lisäämiseen ja neitsyen tunnistamiseen.

1. Tarjoa taikajuomaa lemmen nostattamiseksi

Kun neito iski silmänsä johonkuhun, ei lemmentaikojen tekemistä arkailtu. Lemmen uskottiin nousevan esimerkiksi, kun mielitietyn kahvin joukkoon sujautti palan omaa hamekangastaan tai hiussuortuvansa.

Hurjempiakaan keinoja ei kaihdettu – lemmenkipeä neito saattoi nimittäin lorauttaa mielitiettynsä kahvikuppiin tipan vertaan tai virtsaansa. Joskus joukkoon lisättiin vielä intiimialueelta nyppäisty karva taikajuoman tehoa lisäämään. 

2. Tunnista neitsyt

Naisen koskemattomuutta pidettiin suuressa arvossa, ja sen tunnistamiseksi kehiteltiin monia – jos ei muuta, niin ainakin omaperäisiä – keinoja.

Arveltiin muun muassa, että ”pilvihin on piian nännit, maata kohti maatun naisen.”

Uskottiin myös, että jos tyttö oli ollut neitsyt vielä naimisiin mennessään, hän synnytti ensimmäisenä pojan. Jos esikoinen oli tyttö, tuore äiti saattoi joutua huonoon valoon.

3. Pysy kuukautisten aikaan neljän seinän sisällä

Kuukautisten aikaan oli entisajan ohjeiden mukaan parasta pysytellä kotosalla.

Saunomista tuli ehdottomasti välttää, sillä kuukautisten aikaan löylyttelyn ajateltiin johtavan muun muassa hulluuteen, kuukautisten epätoivottuun pitenemiseen tai niiden yhtäkkiseen loppumiseen.  

Herrojen kanssa ei myöskään sopinut olla tekemisissä – muuten kuukautiset saattoivat sairastuttaa miehen – tai jopa tarttua tähän.

Myös naimisiin menoa kuukautisten aikaan tuli vältellä viimeiseen asti, sillä sen ajateltiin ennustavan muun muassa synnytystuskiin kuolemista tai vähintään huonoa terveyttä koko iäksi. 

4. Tunnista hedelmällinen nainen

Entisaikaan uskottiin, että naisen hedelmällisyyden saattoi päätellä tämän ulkomuodosta. Leveiden lanteiden sekä muhkeiden rintojen arveltiin ennustavan hyvää hedelmällisyyttä.  

Myös ryppyjen uskottiin tuovan onnea lapsirintamalla: mitä enemmän otsaryppyjä, sitä enemmän pienokaisia perheeseen ajan saatossa syntyisi. Puolikkaiden otsaryppyjen taas uskottiin ennustavan keskenmenoa.

Jos lasta ei kuulunut, syyksi saatettiin esittää muun muassa ”kuukautisten pilaantumista”. Sen arveltiin johtuvan esimerkiksi siitä, että kaksi naista, joiden kuukautiset olivat samaan aikaan meneillään, olivat menneet keskenään saunaan. Heidän kiertonsa arveltiin näin sekoittuneen keskenään.

Lapsettomuuden hoitoon suositeltiin muun muassa lampaan papanoista jauhettua pulveria sekä uuniluudan kasteluvedellä peseytymistä.

5. Lisää halukkuutta

Muun muassa sipulin ja persiljan syömisen ajateltiin nostattavan sukupuoliviettiä. Myös viheltelyn ajateltiin vaikuttavan kiihottavasti etenkin naisiin.

6. Vältä sukupuolitaudit

Seksin harrastaminen ilman asianmukaista ehkäisyä voi tunnetusti johtaa sukupuolitaudin saamiseen. Nämä kummalliset entisajan uskomukset kuitenkin joutavat nykylääketieteen valossa romukoppaan.

Kupan saamiseksi arveltiin riittävän muun muassa sen, että harrastaa seksiä yhdeksän kertaa saman vuorokauden aikana.

Tippuri taas tarttui vanhojen uskomusten mukaan keskeytetyn yhdynnän seurauksena – tai silloin, jos nainen pidätti seksin aikana hengitystään.

Kiusallisten tautien ajateltiin talttuvan muun muassa hauen verta juomalla tai tupakkaa polttamalla. Myös elohopeaa ja arsenikkia ehdotettiin nautittaviksi. Kupasta arveltiin päästävän, kun sen tartutti johonkuhun toiseen.

7. Pidä huolta ehkäisystä

Uskottiin, että jos nainen pidättää hengitystään miehen siemensyöksyn aikaan, raskauden alkaminen estyy. Mies taas saattoi sivellä sukuelimensä hiivalla tai oluella, jos lapset eivät kuuluneet tulevaisuuden suunnitelmiin.

Myös seisaaltaan parittelun ja muurahaisten napostelun uskottiin toimivan tehokkaina ehkäisykeinoina.

8. Tule raskaaksi – jopa ilman miestä

Koska luonto puhkeaa kukkaan keväisin, ajateltiin, että myös nainen tulee silloin helposti raskaaksi.

Raskauden uskottiin alkavan sutjakasti myös, jos takapuolen alle aseteltiin yhdynnän ajaksi tyynyjä tai ohraryynejä.

Vanhan kansan parissa eli myös uskomus, jonka mukaan miestä ei välttämättä tarvita lasten tekoon lainkaan – ainakaan fyysisesti. Jos neito nimittäin sattui syömään marjoja sellaisesta puskasta, johon mies oli virtsannut, uskottiin, että hän saattoi paukahtaa raskaaksi tuosta vain.

Lähde: Paasio, Marja 2004: Pilvihin on piian nännit – Suomen kansan seksiperinteitä. Keuruu: Otava.

Katso myös:

Julkaistu: 14.6.2016
Kommentoi »