Terve.fi

Vuoden osastonhoitaja: Henkilökunnan pitää tulla kuulluksi

Vuoden osastonhoitaja: Henkilökunnan pitää tulla kuulluksi
Tänä aamuna molemmat lapset olivat sairaana. Mutta onneksi on isovanhemmat. Tänä aamuna tiet olivat täynnä loskaa. Onneksi on nelivetoauto. Ja sitten on onni, joka on joka arkiaamu. Mukava työpaikka, jonne mennä!
Julkaistu: 9.2.2015

Tänä aamuna molemmat lapset olivat sairaana. Mutta onneksi on isovanhemmat. Tänä aamuna tiet olivat täynnä loskaa. Onneksi on nelivetoauto.

Ja sitten on onni, joka on joka arkiaamu. Mukava työpaikka, jonne mennä!

Myös tänään osastonhoitaja, TtM Petra Ylikukkonen on huristellut parikymmentä kilometriä aamu-unista moottoritietä työpaikalleen Töölön sairaalaan, neurokirurgian tehovalvontaosastolle. Se on vilkas paikka, joka pyörii ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Hoitohenkilökuntaa on 75, potilaspaikkoja 16.

Hyvät hoitajat, kollegat ja esimies

Vastikään Ylikukkonen sai tunnustuksen, joka lämmittää mieltä. Hänet valittiin Vuoden osastonhoitajaksi. Omat työntekijät olivat esittäneet osastonhoitajaansa palkittavaksi, ja tästä Ylikukkonen on erityisen onnellinen.

Huiput hoitajat, kollegat ja esimies ovat Ylikukkoselle iso voima arjen työssä.

Ongelmat ovat osa arkea

Ongelmia tulee väistämättä eteen, mutta ne kuuluvat työn luonteeseen. Ennakoimattomuus on yksi haasteista. Etukäteen oikeastaan jo tietää kuitenkin sen, että joulu ja juhannus ovat kiireisintä aikaa.

Ja sehän selvää, että tietojärjestelmät takkuilevat tämän tästä ja Töölön vanhassa sairaalassa riittää pieniä käytännön pulmia. Milloin sammuvat valot, milloin tulee jotain muuta.

Mutta silti. Juuri osastonhoitajan työtä Ylikukkonen haluaa tehdä. Vuosia sitten hän teki päätöksen, että hän haluaa olla nimenomaan hyvä esimies.

Kolmikymppisenä vastuuseen

Ylikukkonen valittiin osastonhoitajaksi kolmikymppisenä, vuonna 2005. Ehkä joku vähän ihmetteli, mutta suoria ennakkoluuloja ei hänelle ole tullut vastaan iän vuoksi.

Työ on paljolti hallinnollista puurtamista. Tällä haavaa tietokoneella ovat esillä kesälomalistat. Sähköposti pursuilee, kännykkä piipittää ja ovi käy.

Kiireen kanssa elämiseen ja jaksamiseen Ylikukkosella on monta keinoa.

-Olen rakentanut itselleni aika hyvän verkoston. Olen saanut itselleni mentorointia ja toimin itse mentorina. Perhe vie ajatukseni pois töistä. Työpäivinä keskityn töihin ja kotona kotiasioihin. Lisäksi juokseminen on minulle henkireikä.

Lähijohtaminen on vaikuttamisen paikka

Ylikukkonen pitää Vuoden osastonhoitajan tunnustusta tärkeänä siksi, että osastonhoitajien työtä nostetaan esille.

- Lähijohtaminen on yksi vaikuttavimmista paikoista terveydenhuollon organisaatioissa. Parhaimmillaan se tuottaa potilaalle parasta mahdollista hoitoa ja henkilökunta viihtyy. Mutta tämä vaatii, että lähijohtamiseen panostetaan.

Pitää tulla kuulluksi

-Henkilökunnan pitää tulla kuulluksi. Meillä pidetään kiinni osastotunneista ja pyrin käymään kehityskeskustelut, sanoo Ylikukkonen.

-Ei tätä työtä tehdä yksin. Meillä on töissä ihmisiä, jotka ovat hyvin itseohjautuvia ja vievät ideoitaan sovitusti eteenpäin. Minun ei tarvitse patistaa aina kaikkeen.

Osastolla on henkilökunnan aloitteesta pidetty esimerkiksi paloturvallisuusharjoituksia ja pian aloitetaan elvytyskoulutus, jota pitävät omat työntekijät. Koko porukan elvytystaidot päivitetään simulaatio-oppimisen avulla.

Ylikukkonen valittiin Vuoden osastonhoitajaksi 2014 Profession järjestämässä kilpailussa. Valinta perustui äänestystulokseen sekä asiantuntijaraadin painottamiin valintakriteereihin.

Kuva: Petra Ylikukkosen albumi

Lue myös:

1 kommentti