Treeni ja ravinto

Pikaruoka on yhtä epäterveellistä kuin lähes 20 vuotta sitten

Yhdysvalloissa Tufts Universityn tutkijat selvittivät maan suurimpien pikaruokaketjujen hampurilaisaterioiden kalorit vuosina 1996 ja 2013. Arvaatko mitä tulokset osoittivat?

12.1.2015 Terve.fi

Yhdysvalloissa Tufts Universityn tutkijat mittasivat maan suurimpien pikaruokaketjujen hampurilaisaterioiden kalorit vuonna 1996 ja 2013.

Techtimesin mukaan ravintoaineiden puute ja epäterveellisyys ovat lähes samat, vaikka mainospuheita on kuultu välissä 17 vuotta.

Tutkijat selvittivät ketjujen juustohampurilaisen, ranskalaisten, kolajuoman sekä grillatun kanaleivän ravintoarvot.

Ensin hyvät uutiset: supersize-kokoisten ateroiden suosio on pysähtynyt ja noin puolessa tutkituista tuotteista kalorien määrä oli laskenut. Lisäksi ranskalaisten paistorasva on vaihtunut monessa ketjussa terveellisempään vaihtoehtoon.

Sitten ne odotettavissa olleet uutiset: suolan ja tyydyttyneiden rasvojen määrä oli vuonna 2013 edelleen yli päivittäisten suositusten. Lisäksi 44 prosentissa tuotteista kalorien määrä oli noussut.

Tutkijat muistuttavat, että kaikista pahimman kombon terveydelle aiheuttaa nimenomaan kokonaisen aterian syöminen.

Pahimmassa tapauksessa juustohampurilainen, ranskalaiset ja limu voivat kuluttaa jopa 80 prosenttia henkilön päivittäisestä kalorimäärästä, jolloin loppupäiväksi ei jää paljoa syötävää. Lisäksi päivittäinen suolamäärä täyttyy 140-prosenttisesti.

Vaikka pikaruoka onkin epäterveellistä, osa ketjuista pyrkii kuitenkin tarjoamaan terveellisempiä vaihtoehtoja. Kuluttajan onkin suositeltavaa miettiä, tarvitseeko hampurilainen aina kaverikseen ranskalaiset ja limukan.

Lähde:

Tech Times

Lue lisää:

Pikaruokaakin voi syödä kevyesti – 7 vinkkiä

20 tapaa polttaa 200 kaloria!

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi