Treeni ja ravinto

20 tapaa polttaa 200 kaloria!

Jotkut nauttivat siitä, että saavat runtata BodyPump- tankoa ohjaajan kiljuessa mikrofoniin, hien valuessa otsalla. Sitten olemme me kaikki muut, jotka mieluiten laihduttaisimme kotisohvalta käsin.

Teksti Suvi Peltola
12.8.2010 Terve.fi

Aivan sohvan pohjalta ei kukaan pysty kuluttamaan kaloreita, mutta varsin vaivatonta hommasta voi kuitenkin tehdä. Seuraavassa Health.comin 20 vinkkiä, joilla olet polttanut 200 kaloria ennen kuin huomaatkaan!

1. Matot rullalle! Älä pelästy, sinun ei tarvitse mopata. Matot rullataan huoneen nurkkaan, koska lattiasta tulee tanssiparketti! Kutsu parhaat ystäväsi koolle ja valloittakaa lattia; jo 37 minuuttia tanssia kuluttaa 200 kaloria. Lapsetkin voivat hyppiä mukana!

2. Salilta lakanoiden väliin! Jos ja kun miehesi kuitenkin haluaa käydä salilla, menkää yhdessä. Nostelkaa painoja puolisen tuntia (30 minuutin salitreeni polttaa 100 kaloria), jonka jälkeen voitte sukeltaa suihkun kautta lakanoiden väliin. Voitte toki jäädä suihkuunkin… (tunti seksiä esileikkeineen polttaa 100 kaloria)!

3. Vaihda järjestystä. Päivitä huoneen – tai vaikka koko kämpän – ilme vaihtamalla huonekalujen paikkaa. Puolen tunnin mööpeleiden siirtely kuluttaa 200 kaloria.

4. Heitä tikkaa. Suuntaa lähimpään pubiin, mökille tai takapihalle, mistä lähimpää löydät tikkataulun. Kutsu muutama kaveri mukaan ja ottakaa mittaa toistenne heittotarkkuudesta tunti ja 10 minuuttia.

5. Tee pientä pintaremonttia! Uudista olo- tai makuuhuone maalaamalla seinään uusi, pirteä väri. Maalaaminen kuluttaa 200 kaloria tunnissa.

6. Puunaa patio. Jotta voit illalla viettää herkulliset grillijuhlat hyvillä mielin, kuuraa patio tai grillikatos edustuskuntoon.

7. Seuraleikkejä! Sinä ja grillijuhliesi vieraat voitte kuluttaa vielä enemmän kaloreita, jos herkkuhetken päätyttyä heittäydytte seuraleikkien maailmaan.

8. Käy ostoksilla. Jonkun perheestä on hoidettava ruokaostokset joka tapauksessa – ota siis reissusta kaikki irti! 45 minuttia ostoskärryjen työntämistä kuluttaa 117 kaloria, ostosten kantaminen autolta sisään viidessä minuutissa 43 ja niiden tyhjentäminen jääkaappiin 14 minuutissa 40.

9. Hyvän mielen sulkapalloa. Sulkapalloa on hauska pelata, varsinkaan jos ei ota sitä liian vakavasti. Jos miehesi ei letkeästä pallottelusta innostu, ota matsi jonkun tyttökaverisi kanssa. 200 kaloria kuluu jo 40 minuutissa.

10. Naura! Tee mitä ikinä mieleesi juolahtaa, joka saa sinut nauramaan. Pelkkä hymyily ei nyt auta, vaan tarvitaan kunnon hekotusta! Nauraminen kuluttaa 136 kaloria tunnissa, 20 minuutin kikattaminen 67. Ehkä ystävälläsi on vinkata hauskoja YouTube- videoita tai ottakaa erä SingStaria?

11. Käytä päätäsi! Perhe tai kaverit kolle, Scrabble pöytään ja aivot narikasta! Kaksi tuntia Scrabble- sanapeliä (oikeasti!) kuluttaa 200 kaloria.

12. Miten olisi minigolf? Eikö golfbägin raahaaminen ympäri valtavaa viheriötä ole koskaan ollut sinun juttusi? Kannattaa kuitenkin kokeilla minigolfia, siinä ei viheriön koko päätä huimaa eikä mailakassi paina olalla. 200 kaloria kuluu tunnissa.

13. Myllää puutarhassa! Kasvimaalla, kukkapenkeissä ja marjapensaissa riittää töitä syksylläkin. Nypi ja kitke 25 minuuttia (kuluttaa 127 kaloria), ja nakkaa vielä maahan muutama sipuli odottamaan kevättä (15 minuutissa kuluu 77 kaloria).

14. Pompi! Ryntää lasten perässä pihalle ja osallistu heidän leikkeihinsä. Hypi ensin 20 minuuttia ruutua (113 kaloria), jonka jälkeen esitelkää hurjimpia loikkianne trampoliinilla 22 minuuttia (87 kaloria).

15. Tee täyskaato! Suunnatkaa ystävien kanssa isolla porukalla keilaradalle. Vain tunti leppoisaa peliä, ja 200 kaloria on kulunut. Antakaa tyylipisteitä kekseliäistä heittotekniikoista ja siitä, kenen asu istuu parhaiten vuokrakenkien pariksi.

16. Alen loppurysäys! Se on meneillään parasta aikaa, joten nokka kohti putiikkeja. Kulutat 11 kaloria joka kerta, kun sovitat vaatetta!

17. Om… Rentoudu joogan parissa. Kokeile vaikka Astangaperheeseen kuuluvaa Vinyasa joogaa, ja liu’u aurinkotervehdyksestä eri asentoihin kuten etunojaan varpaiden ja kämmenten varaan. 25 minuutissa kulutat 200 kaloria.

18. Kuuraa kaara. Tee se, mitä jo kesällä suunnittelit, mutta mikä kuitenkin jäi tekemättä: pese ja vahaa autosi. 40 minuutissa kulutat 204 kaloria, mutta vielä tehokkaammin rasva palaa, jos imuroit ja pyyhit menopelin sisäpinnatkin.

19. Naputtele sormea, lyö tahtia jalalla. Liikehdi hieman extraa esimerkiksi istuessasi työtuolissa, paikallisbussissa tai lounaspöydässä. Päivällisaikaan mennessä olet kuluttanut 200 kaloria! Tutkijoiden mukaan jatkuvasti liikehtivät kuluttavat päivittäin 350 kaloria enemmän kuin me seipään nielleet.

20. Hiero kultasi stressi pois. Tartu illalla kumppanisi hartioihin ja vaivaa hänen väsyneitä lihaksiaan 42 minuuttia. Muista toki pyytää vastapalvelusta!

Lue myös:

Onko terveellinen ruokavaliosi epäterveellinen?

Monipuolinen treeni, paras treeni!

Maistuiko suklaa? Näin poltat saamasi kalorit! 

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi