Treeni ja ravinto

Eikö laihduttaminen onnistu? Tässä siihen todellinen syy

Laihduttaminen on periaatteessa hyvin yksinkertaista: syö terveellisesti, liiku ja juo vettä, laihtuu, eikö niin?

11.12.2014 Terve.fi

Ei välttämättä. Laihtumiseen tarvitaan vielä ainakin yksi tärkeä asia, joka painuu valitettavan monella ihmisellä nykyään taka-alalle.

Tämä tärkeä asia on riittävä uni.

Lue myös: Onko pakko liikkua? Eikö riitä, että korjaa syömisiään?

Huffington Postin blogistin, holistisen terveysvalmentajan Sam Cannellin mukaan riittävällä unella on erittäin tärkeä rooli painonpudotuksessa ja ihanteellisen terveydentilan ylläpitämisessä.

Nykyihminen on kiireinen ja yrittää käyttää päivästä jokaisen mahdollisen sekunnin töihin ja harrastuksiin, mikä näkyy usein lisääntyneinä sentteinä vyötäröllä. Kun emme nuku tarpeeksi, meillä ei ole myöskään energiaa elää terveellistä elämää.

Paljonko todella tarvitset unta?

Yleisen neuvon mukaan ihmisen pitäisi nukkua yössä noin kahdeksan tuntia, mutta monen unentarve on itse asiassa suurempi. Olisi tärkeää mennä ajoissa nukkumaan, varsinkin, jos joutuu heräämään aamulla aikaisin. Kiireinen ihminen ei välttämättä edes tiedä, kuinka paljon hänen kehonsa todella tarvitsee unta.

Nuku kunnolla ja laihdu

Cannell listaa kirjoituksessaan seitsemän vinkkiä, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin ja laihtumaan tehokkaammin:

  1. Vältä kofeiinia iltapäivällä kolmen jälkeen. Kofeiini viipyy elimistössä pitkään, ja saatat huomata sen vaikutuksen vasta myöhään illalla mennessäsi nukkumaan.
  2. Vältä sokerisia juomia ja raskaita ruokia, kuten leipää ja pastaa, iltaisin. Nämä ruoat saavat ruoansulatuksen työskentelemään kovemmin yön aikana, eikä keho pääse lepäämään ja palautumaan.
  3. Yritä päästä nukkumaan joka ilta viimeistään kymmeneltä. Tutkimusten mukaan paras aika päästä syvään uneen on kello 22 – 00.
  4. Sammuta elektroniikka vähintään tuntia ennen nukkumaanmenoa.
  5. Älä juo liikaa vettä ennen nukkumaanmenoa. Jos joudut heräämään monta kertaa yössä mennäksesi vessaan, voi se olla merkki siitä, että juot liikaa ennen sänkyyn menemist.
  6. Torku! Jos sinulla on tilaisuus ottaa pienet, noin puoli tuntia kestävät nokoset, tartu siihen. Lyhyet torkut antavat lisää energiaa ja voivat tehdä vyötärönympärykselle ihmeitä.
  7. Aloita kiitollisuuspäiväkirja, johon kirjoitat joka ilta ennen nukkumaanmenoa jonkin asian, josta olet ollut kiitollinen sinä päivänä. Kun menee nukkumaan kiitollisin ja rauhallisin mielin, on paljon helpompi nukahtaa.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi