Treeni ja ravinto

Aimo annos terveyttä joulun mausteilla – osa 2: muskotti

Jouluna herkutellaan, selvähän se. Pyhästä saa kuitenkin hiukkasen terveellisemmän, kun maustaa ruokansa joulun ajan mausteilla. Ne ovat todellisia terveyspommeja!

6.12.2014 Terve.fi

Jouluna herkutellaan, selvähän se. Pyhästä saa kuitenkin hiukkasen terveellisemmän, kun maustaa ruokansa joulun ajan mausteilla. Ne ovat todellisia terveyspommeja!

Muskotti maustaa suolaisen ja makean

Muskottipähkinää saadaan jauhamalla muskottipuun siemeniä. Muskottikukka on puolestaan mausteeksi käytettävä siementä ympäröivä siemenvaippa.

Muskottipähkinää käytetään makeiden ruokien maustamiseen, kun taas muskottikukka terästää suolaiset ruoat.

Bakteerin ja syövän nitistäjä

Muskotilla on bakteereita torjuvia ominaisuuksia. Sen avulla voi taistella niin mahahaavaa aiheuttavaa helikobakteeria kuin muitakin patogeenisiä ja ruokaa pilaavia bakteereita vastaan.

Muskotista haihtuvasta öljystä on löydetty jopa syöpää estäviä vaikutuksia.

Muskottikukka auttaa ilmavaivoihin, ähkyyn, unettomuuteen ja hengitystieoireisiin.

Lisäksi muskottikukka lisää ruokahalua ja ruoansulatusta sekä taistelee pahanhajuista hengitystä vastaan.

Näin käytät muskottia

Suomalaisessa keittiössä muskotti maustaa suolaiset jouluruoat kuten lanttulaatikon.

Arkena sitä kannattaa huimien terveysvaikutustensa vuoksia kokeilla myös pasta- ja kasvisruokiin sekä patoihin, keittoihin ja peruna- ja munaruokiin.

Makeutta muskotilla saa esimerkiksi hilloihin, pullataikinaan ja omenapiirakkaan.

Normaalissa maustekäytössä muskotti on vaaraton. Kuitenkin jo teelusikallisesta voi aiheutua haittoja. Suurina annoksina muskotilla on huumaavia ominaisuuksia.

Lähde: Huippukuntoon.fi

Lue myös:

Muskotin päihdekäyttö haitaksi terveydelle

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt