Hyvinvointi

Masennus: Milloin kannattaa lähteä lääkäriin masentuneen olon vuoksi?

Masennus: Vaikkapa työn tai rahan vuoksi on helppo ahdistua ja monet meistä kärsivät jossain vaiheessa elämäänsä alakulosta ja lievistä masennuksen oireista.

14.10.2014 Terve.fi

Vaikkapa työn tai rahan vuoksi on helppo ahdistua ja monet meistä kärsivät jossain vaiheessa elämäänsä alakulosta ja lievistä masennuksen oireista. Time luetteli viisi syytä, joiden vuoksi kannattaa lähteä lääkärin vastaanotolle masentuneen olon vuoksi.

1. Syöt huomattavasti enemmän tai vähemmän kuin ennen

Masennus voi joko viedä ruokahalun lähes kokonaan, jolloin ruuanlaitto ei maistu ja syöminen on lähinnä eineksien haarukointia. Toisaalta henkilö voi kärsiä loputtomasta ruokahalusta, jossa ruoka auttaa pääsemään pahimpien oireiden yli.

2. Nukut jatkuvasti tai et juuri lainkaan

Jos nukut jatkuvasti, olo on jatkuvasti väsynyt. Sänky toimii myös pakopaikkana murheille, mikä lisää sosiaalista eristäytymistä entisestään. Toisille masennus aiheuttaa unettomuutta, kun henkilö ei ahdistukseltaan saa nukutuksi.

3. Pienetkin asiat saavat raivon valtaan

Masennus voi näkyä myös ärtyisyyden lisääntymisenä ja pienetkin asiat voivat tuntua maailmanlopulta. Tila johtuu hormonien määrän heittelystä ja raskaiden tunteiden taakasta.

4. Keskittymisestä ei tule yhtään mitään

Arkisetkin asiat unohtuvat ja työpanos muuttuu olemattomaksi, kun arki tuntuu sumussa ja pimeässä kahlaamiselta. Päätöksien tekemisestä tulee vaikeampaa ja ihminen tekee riskialttiimpia ratkaisuja.

5. Et nauti enää niistä asioista, jotka joskus saivat sinut onnelliseksi

Harrastukset eivät enää kiinnosta ja työkavereiden kanssa et ole jaksanut käydä parilla oluella moneen viikkoon? Jos et nouse ylös ja osallistu, tilanne vain pahenee ajan myötä. Kannattaa siis mennä lääkäriin.

Lähde: Time.com

Lue lisää:

Tämä pelasti henkeni, kertoo itsemurhan partaalta selviytynyt

Masennus ei aina näy päälle päin

Masennuksen pääoireet ja hoito

7 keinoa parantaa masennuksen ja ahdistuksen oireita ilman lääkkeitä

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi