Terve.fi

Stressi-inkontinenssin hoito kannattaa aloittaa maltillisesti

Stressi-inkontinenssin hoito kannattaa aloittaa maltillisesti
Virtsankarkailu, hoito: Naisten virtsankarkailun hoito kannattaisi aloittaa maltillisesti riippuen siitä, minkälaisesta virtsankarkailusta on kyse. Näin todetaan uusissa American College of Physiciansin julkaisemissa ohjeissa, uutisoi Reuters Health.
Julkaistu 19.9.2014

Naisten virtsankarkailun hoito kannattaisi aloittaa maltillisesti riippuen siitä, minkälaisesta virtsankarkailusta on kyse. Näin todetaan uusissa American College of Physiciansin julkaisemissa ohjeissa, uutisoi Reuters Health.

Stressi-inkontinenssista (eli virtsankarkailusta) kärsivien naisten pitäisi aloittaa lantiopohjan lihasten treenaamisella. Stressi-inkontinenssilla tarkoitetaan kyvyttömyyttä pidättää virtsaa nauraessa, yskiessä tai aivastaessa.

Pakkoinkontinenssista kärsivien taas pitäisi aloittaa virtsarakon kouluttamisella, jonka tarkoituksena on pidentää aikaa virtsaamisen välillä. Pakkoinkontinenssilla tarkoitetaan äkillistä voimakasta virtsaamisen tarvetta, johon liittyy virtsankarkailua.

Stressi- ja pakkoinkontinenssin sekoitusta taas neuvotaan hoitamaan sekä lantionpohjan lihasten treenillä että rakon kouluttamisella.

Lisäksi neuvotaan pudottamaan painoa ja harrastamaan liikuntaa, sillä kummankin on osoitettu parantavan virtsankarkailua ylipainoisilla naisilla vahingoittamatta heitä.

”Lääkkeistä ei apua”

Jotta virtsankarkailun hoitoa voidaan pitää onnistuneensa, sen täytyy vähentään karkailua ainakin puolella.

– Jos näistä hoitokeinoista ei ole apua, voi siirtyä lääkkeellisiin hoitoihin, toteaa American College of Physiciansin lääkäri Amir Qaseem.

Hän kuitenkin lisää, etteivät lääkkeet toimi virtsankarkailuun, eikä American College of Physicans suosittele niiden käyttöä.

Leikkaushoitoa harkitsevien naisten pitäisi Qaseemin mukaan pohtia, kuinka paljon virtsankarkailu todellisuudessa haittaa heidän elämäänsä, ja ottaa huomioon myös se, mitä haittaa leikkauksesta voi mahdollisesti olla.

Qaseem neuvoo naisia keskustelemaan lääkäreidensä kanssa virtsankarkailuun tarkoitettujen lääkkeiden sivuvaikutuksista.

Lue lisää:

Kommentoi »