Terve.fi

Imettäminen turvallista epilepsialääkityksen aikana

Imettäminen turvallista epilepsialääkityksen aikana
Imetys ja lääkitys: Epilepsialääkityksellä olevat äidit voivat huoletta imettää vauvojaan, tuore tutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä äidin lääkityksen on äidinmaidon välityksellä pelätty vaikuttavan lapsen älylliseen kehitykseen.

Epilepsialääkityksellä olevat äidit voivat huoletta imettää vauvojaan, tuore tutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä äidin lääkityksen on äidinmaidon välityksellä pelätty vaikuttavan lapsen älylliseen kehitykseen.

Tutkimuksen perusteella epilepsialääkityksen aikana imetettyjen lasten älykkyysosamäärä sekä muisti ja kielelliset kyvyt ovat yhtä hyvällä tasolla kuin muidenkin lasten. Äidin lääkityksen sijaan merkitystä on kuitenkin itse imettämisellä, sillä rintaruokitut lapset ovat hieman muita älykkäämpiä kuusivuotiaina, tulokset osoittavat.

Tutkijat päätyivät samansuuntaisiin tuloksiin jo aiemmassa tutkimuksessaan, jossa samoja lapsia tutkittiin kolmevuotiaina.

Tutkimukseen osallistui 180 lasta, joiden äidit olivat olleet epilepsialääkityksellä vuosina 1999–2004. Äideistä 43 prosenttia imetti lapsiaan lääkityksen aikana. Tulokset julkaistiin Jama Pediatrics -lehdessä.

Lue lisää:

Lista epilepsialääkkeistä: Lääkeopas – Epilepsialääkkeet

Julkaistu: 21.8.2014
Kommentoi »