Sairaudet

Juusto voi pienentää diabetesriskiä

29.10.2013 Terve.fi

Maidon ja diabeteksen yhteyksiä on tutkittu aiemminkin ja nyt julkaistut tulokset perustuvat näiden tutkimusten yhteisanalyysiin. Laatukriteerit täyttäviä tutkimuksia löytyi lopulta seitsemäntoista.

Tulosten perusteella riski sairastua aikuistyypin diabetekseen saattaa pienentyä, jos maitotuotteita käyttää vähintään 400 grammaa päivittäin. Rasvaisten maitotuotteiden tai jukurttien syöminen ei vaikuttanut diabetesriskiin. Päivittäinen juuston ja vähärasvaisten maitotuotteiden nauttiminen sen sijaan saattoi pienentää riskiä.

Brittitutkijoiden tutkimus ei paljasta mikä tarkalleen maitotuotteissa ehkäisisi diabetesta, mutta todennäköisesti yhteyteen vaikuttavat myös muut elintavat ja ruokavalio.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Lähde: American Journal of Clinical Nutrition 2013

Copyright Duodecim 2013

Lue myös:

Lääkärikirja: Diabetes, tyypin 2 oireet, diagnostiikka ja hoito

Tämän juuston syöminen pidentää elämää

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt