Terve.fi

6 hyvän ja tasapainoisen ihmissuhteen ominaisuutta

6 hyvän ja tasapainoisen ihmissuhteen ominaisuutta
Ihmissuhteet ovat tärkeitä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Vahingolliset ihmissuhteet voivat vaikuttaa onnellisuuteemme ja käsitykseemme elämästä hyvin voimakkaasti. Siksi on tärkeää etsiä elämäänsä sellaisia ihmisiä, joiden luonteenpiirteet tekevät hyvän, terveen ihmissuhteen mahdolliseksi.
Julkaistu: 19.5.2011

Alle on listattu ominaisuuksia, jotka auttavat luomaan hyvän ja tasapainoisen ihmissuhteen. Ja koska me kaikki toivomme näitä ominaisuuksia omilta läheisiltämme ja rakkailtamme, on tärkeää myös vastata samalla mitalla.

1. Lojaalius

Oli kyse ystävyydestä, parisuhteesta tai perheestä, lojaalius on tärkeää terveen ihmissuhteen kannalta. Kaikki syyllistyvät joskus virheisiin ja mielialan muutoksiin, eikä omasta käytöksestään voi välttämättä aina olla ylpeä. Siksi on tärkeää olla kiitollinen niistä ihmisistä, jotka rakastavat meitä ja antavat meille anteeksi huonot hetkemme. Lojaaliutta ei saisi koskaan pitää itsestäänselvyytenä, ja se on ominaisuus, jota kannattaa arvostaa ihmissuhteissa.

2. Kunnioitus

On tärkeää kohdella muita ihmisiä kunnioittavasti. Varsinkin läheiset ja rakkaat ihmiset ansaitsevat sen, ja kukapa ei haluais osakseen arvostusta ja kunnioitusta? Kukaan ei halua tuntea itseään itsestäänselvyydeksi, tuomituksi tai hyväksikäytetyksi. Emme välttämättä aina ole samaa mieltä ystäviemme tai rakkaidemme kanssa, mutta siitä huolimatta heidän kunnioittamisensa on välttämätöntä.

3. Varaukseton läsnäolo

Mikään ei ole pahempaa kuin ihminen, joka ilmestyy elämääsi aina, kun tarvitsee jotakin. On jokseenkin vaikeaa löytää elämäänsä ihmisiä, jotka ovat olemassa myös silloin, kun sinä tarvitset heitä. Tällaisiakin ihmisiä on kuitenkin olemassa. Jos olet niin onnekas, että sinulla on jo tällainen ystävä, pidä hänestä kiinni!

4. Luotettavuus

Ystävään pitää voida luottaa, varsinkin, jos kerrot hänelle jotakin täysin luottamuksellista.

5. Vilpitön kiinnostus

Hyvän, vakaan ihmissuhteen luominen edellyttää kykyä kuunnella toisten kertomia asioita. Toiseen ihmiseen keskittyminen välittää hänelle käsityksen, että arvostat häntä, ja että hän voi todella puhua jollekin, joka välittää. Ihmiset, jotka todella kuuntelevat ongelmiamme ja auttavat meidät vaikeiden aikojen yli, jakavat elämämme paljon syvällisemmällä tasolla kuin ne, joiden kanssa emme pysty keskustelemaan.

6. Lupauksista kiinni pitäminen

On tärkeää, että läheiset ystävämme pitävät kiinni siitä, mitä ovat luvanneet. Tietenkin joskus tulee eteen hetkiä, jolloin on pakko perua sovittu tapaaminen. Jos ystäväsi kuitenkin tekee sinulle toistuvasti ohareita, saattaa se kertoa jostakin. Joten jos ystäväsi lupaa tavata sinut jossakin, sinun pitäisi voida luottaa siihen, ja heidän sinuun.

Kommentoi »