Kauneus

5 tapaa selättää selluliitti

Selluliitti voi näkyä muhkuroina mahassa, pakaroissa ja jaloissa. Ihon sidekudoskerroksen tulehdus, tutummin selluliitti, murentaa monien naisten itsetuntoa.

Teksti Marko Pinola
Kuvat Thinkstock
28.1.2016

Selluliitin hoitomuotoja on valittavana niin paljon, että jo parhaan hoidon valitseminen aiheuttaa stressiä. Hoitoja riittää aina halvoista itsehoitotuotteista todella kalliisiin laserhoitoihin saakka.

Onneksi appelsiini-ihoa voi hoitaa kohtuullisen helpoin,kun miettii omia elämäntapojaan. Seuraavassa viisi selluliittia polttavaa niksiä, jotka eivät lupaa supertuloksia lyhyessä ajassa, mutta jotka ovat taatusti varmemmalla pohjalla kuin moni markkinoiden poppakonsti.

1. Treenaa fiksusti – selluliitti tasoittuu

Kuntoilu on yksi parhaista tavoista poistaa selluliittia. Kaikkea se ei varmaankaan poista, mutta muhkuroiden alta löytyvät vahvat lihakset saavat ihosi näyttämään tasaisemmalta. Syö terveellisesti, kuntoile terhakkaasti ja suorita kiinteyttäviä harjoitteita.

2. Vältä limuja ja pullaa – selluliitti lannistuu

Kaloripitoisten ja pitkälle jalostettujen ruokien asemesta syö paljon kuitupitoisia elintarvikkeita, kuten kokojyväviljoja, hedelmiä sekä vihanneksia. Monet kauppojen hyllyiltä tutut leivät, virvokkeet ja välipalat ovat varsinaisia kaloripommeja, jotka kerryttävät rasvaa selluliitille alttiisiin kehon kohtiin.

3. Pudota painoa, vähennät selluliittia

Liikakilot voivat korostaa kohtia, joissa selluliittia esiintyy. Mikäli ylipainoa hieman löytyy, painonpudotus auttaa monen muun vaivan ohella selluliittiin. Äkillinen painonpudotus ja kilojen kanssa jojottelu voi sen sijaan pahentaa selluliittiongelmaa. Parasta on pudottaa painoa maltillisesti.

Lue myös: Laihdu pysyvästi

4. Tumppaa, sillä tupakka saa selluliitin näkymään

Tupakointi vaikuttaa ihon verenkiertoon tehden siitä ohuemman ja näin alttiimman ihon ikääntymiselle. Ihon ikääntyminen tekee käsivarsien, reisien ja pakaroiden selluliitista näkyvämpää. Mikäli tupakoinnin lopettaminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa kääntyä ammatti-ihmisten puoleen.

Lue myös: Eroon tupakasta: näin me onnistuimme

5. Hiero selluliittikasaumia

Kun olet suihkussa tai kun levität ihovoidetta kehoosi, hiero samalla ongelmakohtia muutaman minuutin ajan päivittäin. Hieronta parantaa verenkiertoa ja pistää ylimääräiset nesteet liikkeelle, vähentäen näin ihon lommoisuutta tilapäisesti.

Lähde: WebMD

Lue myös:

Sano hyvästit selluliittimuhkuroille!

11 faktaa selluliitista

Selluliitti riesana? Ota järeät keinot käyttöön!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi