Terve.fi

Roihauta romanssi uuteen kukoistukseen - 3 vinkkiä

Roihauta romanssi uuteen kukoistukseen - 3 vinkkiä
Julkaistu: 12.3.2010

Usein lasten tulo perheeseen keikauttaa kaiken ylösalaisin. Monet nostavatkin lapset etusijalle sen jälkeen, kun parista on tullut perhe. Myös työelämä täytyy sovittaa johonkin rakoon, ja usein käykin niin, että parisuhde tulee arvoasteikolla viimeisenä. Seksi jää usein lukujärjestyksestä pois kokonaan. Kuitenkin, pienellä vaivannäöllä lemmen saa uudelleen liekkeihin!

Aseta parisuhteesi etusijalle

Jos järjestyksesi menee näin: lapset, työ, parisuhde, on aihetta korjata asennetta. Jos asetat parisuhteesi ykköseksi, se hyödyttää itsesi lisäksi myös lapsiasi. Ota aikaa parisuhteellesi samalla tavalla kuin työllesi ja perheen arjelle. Huomioiminen lähtee pienistä asioista.

Älä ota toista itsestäänselvyytenä

Monilla pariskunnilla arjen kiireet iskevät päälle niin, että parisuhteen toinen osapuoli unohtuu. Muista arvostaa kumppaniasi ja kiitä häntä aina, kun hän tekee jotain mukavaa. Parisuhdekin vahvistuu kiitollisuudesta. Ota huomioon kumppanisi teot yhteisessä kodissanne, ja jätä tekemättömistä asioista nalkuttaminen vähemmälle.

Muista myös arvostaa seksielämäänne. Seksi parantaa oloa sekä henkisesti että fyysisesti, ja näin ollen onkin tärkeä osa parisuhdetta. Jos seksielämässänne on ongelmia, hakekaa apua asiantuntijalta.

Etsi tukea vanhemmuuteen

Vanhemmilla olisi hyvä olla jonkinlainen tukiverkosto, esimerkiksi toisista vanhemmista. Samassa elämäntilanteessa olevien kanssa on hyvä jakaa kokemuksia arjen iloista ja suruista. Vertaistuki auttaa pareja huomaamaan, etteivät he ole ongelmineen yksin.

Vanhempien ei kannata tuntea syyllisyyttä siitä, jos he jättävät välillä lapset hoitoon ja ottavat kahdenkeskistä aikaa. Vanhempien oma aika on tärkeää parisuhteen kannalta. Värvää vaikkapa isovanhemmat, ystävät tai palkattu lastenhoitaja hoitamaan lapsia ja lähde kumppanisi kanssa viettämään romanttista iltaa.

Jos tuntuu, että kipinä on kadonnut, voit hakea apua esimerkiksi pariterapiasta. Ulkopuolisen näkemykset arjestanne voivat tuoda esiin uusia näkökulmia, ja sytyttää parisuhteenne uuteen loistoon. Myös yksilöterapia voi auttaa.

Lue myös:

Kommentoi »