Terve.fi

Onnellisten avioparien seksivinkit!

Onnellisten avioparien seksivinkit!
Kertomukset nautinnollista seksiä harrastavista pariskunnista eivät ole pelkkiä satuja – makuuhuoneessa voi todistetusti olla vipinää vielä vuosienkin yhteiselon jälkeen!
Julkaistu: 2.5.2011

Kysymys on pitkälle siitä, miten pariskunta suhtautuu seksiin, miten paljon sille on valmis varaamaan aikaa ja kuinka spontaanisti siihen on valmis asennoitumaan.

Seuraavien, tosielämässä ihanasta avioseksistä nauttivien naisilta napattujen vinkkien kautta rutiineihinsa juurtuneimmatkin parit voi saada uutta sutinaa lakanoiden väliin. Ilmaisia ihmeitä on turha odottaa, mutta jos olette kumpikin valmiita panostamaan asiaan, voi seksielämänne puhjeta uuteen kukoistukseensa! Vinkit on koonnut WomansDay.com-sivusto

1. Aikatauluta!

Kuulostaako kylmältä ja tunteettomalta? Mitä vielä, kyse on järkevästä järjestelmällisyydestä. Kun varta vasten varaatte kalentereistanne aikaa seksiä varten, ette ainakaan voi jättää sitä väliin kiireisiinne vedoten.

Sitä paitsi: ei suunnitelmallisuuden tarvitse tappaa luovuutta! Käyttäkää tilanne hyväksenne esimerkiksi esileikkinä. Jos olette sopineet intiimin tapaamisen illaksi, lähetelkää toisille siitä muistuttavia tekstiviestejä jo päivällä…

2. Lukitse makuuhuoneen ovi!

Tämä on must-juttu niissä perheissä, joissa on lapsia. Jos oven telkeäminen tuntuu julmalta, kannattaa lapset vähintään opettaa koputtamaan ennen vanhempien makuuhuoneeseen astumista. Pitäkää myös huoli siitä, että lapsien nukkumaanmenoajoista pidetään kiinni. Lapsien uniaika tulisi lisäksi koittaa ennen kuin äiti ja isäkin ovat rättiväsyneitä…

3. Nauti nopeudesta!

Tämäkin neuvo koskee erityisesti perheellisiä pariskuntia. Heillä kun aika ja energia seksin harrastamiseen ovat useimmiten kortilla.

Yksi suuri parannus pitkissä ja perheellisissä suhteissa on nopeiden nautintojen hyödyntäminen.  Oppikaa siis rakastamaan pikaistakin seksiä! Määrä ei suinkaan aina korvaa laatua…

Oletko aiemmin olet vältellyt pikaisia puuhasteluita siksi, että tunnelman virittäminen lyhyessä ajassa on haastavaa? Pelko pois ja ajatusleikki käyntiin: aloita fantasiointi hyvissä ajoin, mieti aikaa ja paikkaa jossa viimeksi harrastit kumppani kanssa hiukset nostattavaa seksiä, anna ajatuksen lentää!

4. Heittäydy!

Tylsä seksi on tylsää, mutta liika kokeellisuuskin voi mennä överiksi. Pyrkikää siis löytämään juuri teille kahdelle sopiva sekoitus spontaniutta ja niitä tuttuja ja turvallisia asioita, joista varmasti tiedätte toisen nauttivan.

Eikä kyse ole vain asennoista tai tekniikoista. Toisinaan saattaa riittää, että siirrytte makuuhuoneesta vaikkapa suihkuun tai viette lapset isovanhempien luokse samalla, kun itse suuntaatte minilomalle naapurikaupunkiin.

5. Keskustelkaa!

Kukaan ei ole selvännäkijä, ei edes vuosikausia kanssasi asunut puolisosi. Avaa siis suusi ja kerro hänelle rohkeasti siitä, mistä pidät, mistä et pidä, mitä toiveita sinulla on seksielämänne suhteen… Ja anna myös kumppanillesi suunvuoro!

Vain avoimesti keskustelemalla voitte oppia tuntemaan toisenne ja saada tietoa siitä, miten saatte toiveenne kohtaamaan.  Älä kuitenkaan puhua pulputa kesken varsinaisen seksin, vaan säästä keskustelut myöhemmäksi. Seksin lomassa kannattaa korkeitaan kevyesti neuvoa toista.

6. Älkää selitelkö!

Yksi asia, jonka lähes kaikki tulisesta seksielämästä useiden vuosien avioliiton jälkeenkin nauttivat nostivat esille, oli selittelyjen välttäminen. On siis tärkeää sanoa ei tekosyille!

Otetaan esimerkiksi muutama yleinen tekosyy, vaikkapa päänsärky, stressi, väsymys tai riidat. Jos mainitut asiat vaivaavat, ei seksiä todella kannata vältellä. Päinvastoin, sitä tulisi lisätä. Seksi nimittäin lievittää kiputiloja, vähentää stressiä, parantaa unen laatua ja motivoi sopimaan riidat.

Monet niin sanotut tekosyyt ovat sitä paitsi täysin ratkaistavissa. Väsymyksen vaivatessa kannattaa mennä nukkumaan aiemmin, ajan puutteessa kannattaa hyödyntää luovalla tavalla ne muutamat vapaat hetket. Jos välttelette seksiä pidempään vaivanneiden parisuhdeongelmien vuoksi, voi terapeutin puoleen kääntyminen olla järkevää.

7. Luottakaa toisiinne!

Jotta luottamus ja läheisyys onnistuvat makuuhuoneen puolella, tulee jutun luistaa ja pariskunnan puhaltaa yhteen hiileen myös kodin muissa huoneissa.

Jos siis todella haluat rohkeasti kokeilla kumppanisi kanssa jotakin uutta seksissä, aloita huomioimalla hänet arjessa. Kuuntele häntä, osoita arvostavasi häntä, äläkä kritisoi. Muista myös jakaa omia tunteitasi, mutta älä hukuta häntä tunnevyörytyksesi alle.

8. Pitäkää huolta kunnostanne!

Kenenkään ei tarvitse tavoitella Jennifer Lopezin vartaloa, mutta itsestään kannattaa pitää huolta. Silloin on toki mukavampaa katseltavaa kumppanilleen, mutta ennen muuta silloin on parempi olla itsensä kanssa. Sitä paitsi hyvä kunto edesauttaa kokonaisvaltaista terveyttä, jolloin päänsäryt ja väsymykset eivät haittaa seksielämyksiä.

Kuntosali on oiva paikka hikoilla hieman ennen makuuhuoneessa ”kuntoilua”. Muista myös syödä terveellisesti, ja jos nautit käynnistä kampaajalla, käy ihmeessä piristämässä itseäsi ja sitä kautta parisuhdettanne!

Lue myös:

Kommentoi »