Hyvinvointi

10 yleisintä syytä eroon

Shape.com kertoo seuraavaksi amerikkalaisen WhatsYourPrice -deittisivuston selvityksestä, johon kerättiin dataa yli sadalta tuhannelta palvelun käyttäjältä. Kymmenen yleisintä syytä eroon, olkaa hyvät.

Teksti K&T-toimitus
Kuvat Thinkstock
4.2.2015

1. Pettäminen

Vähiten yllättäen pettäminen oli suurin syy eroon, mutta tutkimusten mukaan noin puolet meistä kertoo pettämisen olevan oikeutettua tietyissä tilanteissa.

Lue myös: Mitä uskottomuus on ja mistä se kertoo?

2. Huono seksi

Ei liene myöskään yllättävää, että seksisuksien mennessä ristiin homma lopahtaa melko äkkiä. Parisuhteessa tulisikin puhua omista haluistaan ja toiveistaan alusta asti, jotta omat kannat toisen toiveisiin tulevat selviksi.

Lue myös: Piristä parisuhteen seksielämää leluilla ja videoilla

3. Mustasukkaisuus

Ylitsevuotava mustasukkaisuus, toisen kyttääminen ja omistushaluisuus ovat avaimia eroon, ja vieläpä yleensä vaikeaan sellaiseen. Sellaista käytöstä ei tarvitse kenenkään hyväksyä eikä sitä pidä edes sietää, vaikka kumppani tuntuisi muuten oikealta.

Lue myös: Mustasukkaisuuden ABC

4. Raha

Rahasta ja laskuista taisteleminen ei ole mitään uutta. Raha-asioistakin pitää kuitenkin pystyä puhumaan rehellisesti toimivan parisuhteen vuoksi.

5. Perheen arvot

Kahden erilaisen kulttuuriympäristön kasvattamat perheet voivat tuoda liikaa kitkaa parisuhteen taustalle. Esimerkiksi kahden eri uskonnon törmääminen voi olla liikaa suhteelle.

6. Painon lisääntyminen

Jos kumppanisi lihoo reilusti ulos entisistä mitoistaan, on ihan oikeutettua kertoa asiasta hänelle. Silloin pitää tarttua kannustavasti toimeen ja alkaa liikkua yhdessä ja syödä terveellisemmin. Toisen syyttämisestä ei ole apua.

Lue myös: Joka toinen mies jättäisi naisensa ylimääräisten kilojen vuoksi

7. Laiskuus

Kukaan ei halua seurustella laiskan ja saamattoman kumppanin kanssa. Ja kun ihmiset eivät muutu täysin erilaisiksi, on turha odottaa laiskottelijan muuttuvan ajan kanssa seikkailijaksi.

8. Roikkuminen

Jos kumppani roikkuu sinussa, voi tilanne tuntua pahalta ja parisuhde jatkua pelkästä säälistä. Roikkujalla voi lisäksi olla esimerkiksi psyykkisiä ongelmia, mikä voi vaikeuttaa parisuhteen lopettamista.

Lue myös: Yleisimmät parisuhdeongelmat ja ratkaisut

9. Sotkuisuus

Sotkuisuuskin voi olla eron syy, jos kumppani on aivan täysin kykenemätön siivoamaan tai ylipäätään kykenemätön järjestelmällisyyteen. Vaikkapa tavaroiden hamstraaminen voi olla kumppanille liikaa.

10. Piheys

Rahan laskemisessa ei ole mitään vikaa, varsinkin jos sitä ei ole paljoa. Mutta täysi piheys ja koronkiskonta kumppanilta on naurettavaa touhua, joka ei johda hyvään lopputulokseen.

Lähde: Shape.com

Lue myös:

Näin selviät erosta – 4 vinkkiä

Näin korjaat asiat uskottomuuden jälkeen – 10 vinkkiä

Pohditko eroa?

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi