Ravinto

Uusimmat

Ravinto

Piimä on tavallista maitoa terveellisempää

Maitotuotteiden terveysvaikutukset saattavat riippua siitä, onko tuote hapatettu vai ei, tuore ruotsalaistutkimus vihjaa. Piimä, viili, juusto ja...
Suola, sokeri, mausteet

Valtaosa suolasta saadaan kodin ulkopuolelta

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vain pieni osa ihmisten suolansaannista kertyy heidän itse ruokaansa lisäämästä suolasta . Suurin osa suolasta...
Ravinto

Uudet kofeiininkäytön turvalliset rajat

ScienceDirectissä julkaistussa metatutkimuksessa selvitettiin, kuinka paljon eri ikäryhmät voivat käyttää kofeiinia päivässä turvallisesti...
Ravinto

Tutkimus valaisee kevytlimsojen vaaroja: yhteys suurentuneeseen dementia- ja AVH-riskiin

Stroke -lehdessä julkaistun tutkimuksen perusteella keinotekoisesti makeutetuilla virvoitusjuomilla on yhteys kolminkertaiseen aivoverenkiertohäiriön...
Ravinto

Vaarallinen sokeri - mikä tekee sokerista terveydelle vaarallisen?

Tyydyttynyt rasva, suola, runsas lihan käyttö – näiden vaarat ymmärretään. Mutta sokerin haitat herättävät edelleen kysymyksiä. Mikä sokerissa on...
Ravinto

BBC: Yhden ruoka-aineen ruokavalio – tällä elät pisimpään

Monipuolisen ruokavalion tärkeyttä korostetaan jatkuvasti. Onko se kuitenkaan välttämättömyys, vai voisiko ihminen selvitä syömällä vain yhtä ruoka-...

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Asiantuntijat vastaavat