Terve.fi

Vinkkejä uimaharjoitteluun

Liikunnanohjaaja

Mari Sainio
3.9.2006

Kysymys:

Olen innokas uimari ja kaipaan vinkkejä harrastukseni rikastamiseksi. Käyn uimassa 2-4 kertaa viikossa ja uin 1000-1500 metriä kerralla. Vaihtelen rintauinnin ja kroolin välillä, mutta kroolaus on pääosassa. Välillä uin lyhyitä matkoja selkää ja vesijuoksen satunnaisesti. Uidessa käytän käsissä uimaräpylöitä. Haluaisin monipuolistaa harjoitteluani joko matkan, tekniikan tai apuvälineiden avulla.

Vastaus:

Kuntouimarille sopiva harjoitusrytmi on 2?4 kertaa viikossa, 1000-2000 metriä kerralla. Harjoitus on hyvä pilkkoa pienempiin pätkiin, joissa on erilaisia osuuksia, esimerkiksi potkuja laudalla tai intervalleja, jotka sisältävät vaikkapa 25 metriä reipasta ja 25 metriä kevyttä uintia. Hanskat on tarkoitettu hydrobiciin ja vesijuoksuun, itse uinnissa käytetään muovisia lättäreitä. Uimaseurat ja uimahallit järjestävät aikuisten tekniikkakursseja, joissa ohjaajan opastuksella käydään läpi uintitekniikoita ja tutustutaan eri välineisiin.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.