Terve.fi

Seksistä kieltäytymisen ymmärtämisen vaikeus

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Nuorisolääketieteen erityispätevyys

KuvatFotolia
Hannu Penttinen
Julkaistu: 30.10.2017

Kysymys:

Moi Hannu! Olen 40v mies ja minulle on tullut suuria vaikeuksia ymmärtää kumppanini seksistä kieltäytymistä. En pysty ymmärtämään sitä vaikka hän olisi kovinkin kipeä. Meillä on aivan uskomattoman hyvää seksiä, molemmat saamme mielettömiä orgasmeja. Ja se on ollut sitä koko 2,5v kestäneen suhteen ajan, oikeastaan se on parantunut kokoajan.
Harrastamme seksiä vain viikonloppuisin kun kumppanini poika on isällään. Ja vaikka koko vkonloppu harrastettais seksiä niin jo sunnuntaina heti viimeisen kerran jälkeen alan odottamaan lauantai aamua että sitä taas saisin. Pettymys on valtava kun kuulen häneltä ettei hän pysty erinäisistä väsymys tai särkytiloista johtuen sitä harrastamaan kanssani.
Sen jälkeen alan syyllistämään ja ikävästi häntä haukkumaan siitä ja se saa nykyään hänet täysin raivostumaan ja sen seurauksena seksi jää ymmärrettävästi väliin koko viikonlopun osalta. Olen tuntenut jo pitkään että olen tullut todella riippuvaiseksi seksistämme koska se on niin hyvää.
Kaipaisin neuvoja siitä miten pystyisin ymmärtämään häntä paremmin enkä alkaisi sylkemään suustani mitä typerämpiä kommentteja, joita hetken päästä kadun, mutta en sanomisiani tietenkään sanomattomiksi enää saa, loukkaus on jo tapahtunut. Olen lukuisia kertoja luvannut hänelle etten niin enää tee ja että nyt mä ymmärrän häntä.
Mutta taas kun seuraavan kerran samainen tilanne on tullut eteen niin jossain kohtaa sietokykyni pettää ja sama asia toistuu. En oikeasti haluaisi Rakkaalleni ainuttakaan pettymystä tuottaa enkä pettyä itseeni kun en taaskaan onnistunut siinä mitä lupasin.
Joten jos tähän saisin joitain neuvoja tän oravanpyörän katkaisemiseksi niin uskoisin elämämme olevan täydellistä ja ihanaa kummallekin. Olen jo aika epätoivoinen asian suhteen. Ja kiitos jo näin etukäteen vastauksestanne…
Terveisin: Mika
Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä Mika! On selvää, että koko viikon odotuksen jälkeen olet virittynyt rakkaasi kohtaamiseen ja yhteiseen hauskanpitoon. Mutta…oletko koskaan pystynyt asettumaan rakkaasi asemaan lapsen huoltajana ja monen pienen ja vähän suuremmankin asian huolehtijana? Hänkin odottaa varmuudella levollisen viikonlopun tulemista ja arkirutiineista irtautumista. Hän saattaa todella on väsynyt ja ennenkaikkea levollisen yhdessäolon tarpeessa voidakseen ladata akkuja taas tulevaa arkiviikkoa varten. Väsyneenä seksi voi tuntua pelkkänä temppuna tai suorituksena, josta jääkin puuttumaan se ydin, yhteinen tanssi orgasmiaaltojen meressä. Suosittelenkin, että vaihdat taktiikkaasi viikonlopun aloituksessa. Älä ala kerjätä seksiä kuin koira raakaa luuta kuono kuolaa valuen. Leiki vaikka vaihteeksi lääkäriä ja kysy häneltä heti tavatessasi: kuinka voin olla avuksi tänään? Hän ehkä hämmästyy ja jää sanattomaksi. Jatka kuitenkin samaan tapaan ja kuuntele mitä hän toivoo illan suhteen. Pyri kaikin tavoin ottamaan huomioon hänen toiveensa illan suhteen. Voi olla, että joudutkin jakamaan hänen iloja ja kenties suruja yhdessä ensi alkuun. Kuunteleminen ja kuuleminen ovat lääkärinkin työssä tärkeimpiä työvälineitä. Kun saat hänet rentoutumaan levollisesti ja turvallisesti kiireettömään viikonloppuun, voit odottaa jatkossa paratiisin nautintoja. Mutta niiden vuoro on vasta levon ja virkistymisen jälkeen. Seksi syttyy sitten liekkiin aikanaan aivan itsestään. Sen orastavaa alkua ei pidä puhaltaa sammuksiin liian pikaisella aloituksella. Seksille on annettava aikaa lämmitä, kuumottaa, polttaa ja sitten se vasta roihahtaa liekkiin. Voi hyvinkin olla, että vasta hyvin nukutun yön jälkeen keho on valmis temmeltämään seksin viidakossa villieläimen lailla. Maltti on valttia myös seksielämässä. Toivottavasti sait edes vähän ideasta kiinni :)

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.