Kauneus ja Terveys

Onko muutamasta liikuntakerrasta viikossa hyötyä?

Fysioterapeutti, terveysvalmentaja

Marko Pirhonen
Julkaistu: 12.1.2009

Kysymys:

Käyn aerobicissa pari kertaa viikossa ja muina päivinä harrastan lähinnä hyötyliikuntaa, muun muassa kävelen paljon. Viikonloppuisin käyn pidemmällä kävelylenkillä. Onko muutamasta liikuntakerrasta viikossa mitään etua kunnolle? Motivaationi on mielen piristäminen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Fyysistä hyötyä on aina, se on hyvä muistaa! Karkeasti ottaen kerta viikossa hidastaa kunnon heikkene­mistä, kaksi kertaa pitää kunnon suunnilleen samalla tasolla ja kolme kertaa jo parantaa sitä. Se ominaisuus, jota harjoitetaan, kehittyy.Turhaan huolehdit liikuntasi tuomasta fyysisestä hyödystä. Jos mietitään viikkosi kokonaisliikuntamäärää, todennäköisesti nuo kävelylenkit kehittävät ja ylläpitävät peruskestävyyttäsi. Aerobicin kautta pidät yllä ja kehitätkin hapenottokykyäsi, lihaskuntoasi ja liikkuvuuttasi. Jatka huoletta aktiivista elämäntapaasi, liikunnassa on tärkeää nauttiminen – tulokset tulevat sen mukana kuin itsestään.Jos olet tyytyväinen nykykuntoosi ja vireyteesi, en näe mitään syytä muuttaa liikuntasi määrää. Jos taas koet tarvetta muutokseen, aloita pienillä askelilla: lisää esimerkiksi kävelylenkin päälle pari–kolme venytystä tai lihaskuntoliikettä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.