Miten onnistun pihvin maustamisessa ja paistamisessa? Se tuntuu epäonnistuvan kerta toisensa jälkeen.
Moro!
Pihvin paistaminen on melko yksinkertaista hommaa kun muutamassa kohdassa on tarkkana.
Homma alkaa siitä, että pihvi otetaan ajoissa huoneenlämpöön, eli viim. noin 2 tuntia ennen paistamista.
Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja sivele pihvin molemmin puolin tilkka ruokaöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun öljyn sipaisee pihvin pinnoille eikä lorota pannuun, rasvaa tarvitaan vähemmän ja se ei roisku paistettaessa. Nosta pihvit pannulle ja anna paistua rauhassa pihviä liikuttelematta tai nostelematta 2-3 minuuttia. Käännä pihvi ja anna taas paistua ihan rauhassa 2-3 minuuttia. Kun pihvin alle ei kurkistele paiston aikana, sinne ei pääse kylmää ilmaa ja pihviin tulee kauniimpi paistopinta. Paistoaika riippuu siitä miten kypsää pihviä haluat. 2-3 minuuttia/puoli tarkoittaa sitä, että pihvi on kypsyysasteeltaan medium. Kun paistat pihviä, huolehdi siitä, että lisukkeet, jotka tarjoat pihvin kanssa ovat jo valmiita. Kun pihvi on paistunut, nosta se lautaselle ja nauti heti. Suolaa ja pippuria voi vielä lisätä pihvin päälle tarvittaessa.
Kun homma alkaa sujumaan, voit lisätä pihvin pintaan yrttejä, chiliä, cayennenpippuria ja muita mausteita niin luovasti kun haluat.
Nautinnollisia pihvihetkiä!
Teresa