Terve.fi

Syylät

farmaseutti

Mari Kataja
Julkaistu 5.5.2008

Kysymys:

Olen raskaana vk:lla 39+4, minua on jo pitkään vaivanneet useat syylät jalkapohjassa, olen niitä yrittänyt ennen raskautta hoitaa esim. jäädyttämällä mutta raskausaikana en ole pystynyt tekemään asialle mitään koska apteekin lääkkeitä ei voi käyttää. Luin luontaistuotteesta joka sis. osterivinokasta (esim. Remasan kapselit) joista on ollut monille apua. Voisiko kyseistä ainetta sis. tuotteita käyttää näin raskaana ollessa sekä jatkaa mahd. imetyksen aikana? Vai onko olemassa jotain muuta keinoa saada syylät pois?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Onko apteekeista saatava Verruxin tuttu aine syylien hoitoon? Sen vaikutus jää niin paikalliseksi, että sitä voi periaatteessa käyttää myös raskausaikana.

Remasanin tehosta ei tieteellisiä tutkimuksia ole, eikä itselläni myöskään kokemusta. Päiväannos on melko reilu ja kuuria jatkettava pitkään, joten kannattaa miettiä haluaako yrittää sellaista vaihtoehtoa.

Mikäli syylät häiritsevät kovasti eikä kotikonstit auta, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.