Terve.fi

Kondylooma? - 27349

Seksuaaliterapeutti

Marja Huovinen
Julkaistu 15.3.2012

Kysymys:

Hei! Olen 22-vuotias mies. Tyttöystävälläni diagnosoitiin suhteemme alussa kondylooma. Hän on hoitanut sitä wartec voiteella ja nyt 7kk myöhemmin muutokset ovat hävinneet ja pysyneet poissa. Olemme käyttäneet kondomia koko suhteemme ajan. Kävin itse puolivuotta sitten lääkärissä näyttämässä näppyä peniksen varressa, jonka lääkäri sanoi todennäköisesti olevan rasvapatti.

Nyt 1.5kk sitten kuitenkin huomasin 5 pientä valkoista näppylää terskan alaspuolisen jänteen molemmilla puolilla. Näpyt ovat valkoisia, sileäpintaisia, n.1mm halkaisijaltaan ja 2mm päässä toisistaan. Mitää oireita ne eivät aiheuta ja ovat pysyneet muuttumattomina tämän ajan. Kokeilin niihin tyttöystäväni wartec voidetta (kaksi 3pv jaksoa, välissä 4pv tauko). Näpyt hävisivät näkyvistä epiteelin vaihtuessa hoidon jälkeisen tauon aikana, mutta limakalvon parannuttua muutman päivän kuluttua ne tulivat samanlaisina esiin kuin aiemmin.

Helmiäisnystyjä minulla on, mutta niitä ei ole tullut useaan vuoteen lisää ja lisäksi nämä ovat paljon pienempiä ja eivät ole niin koholla ihon pinnasta. Miltä tämä mielestäsi kuulostaa? Tarttumismahdollisuus toki on ollut olemassa vaikka kondomia olemme käyttäneetkin, se on mm. rikkoutunut kerran. Sopiiko kuvaus kondyloomaan, etenkin tuo näppyjen katoaminen hoidon aikana ja takaisin tuleminen parin päivän sisällä mietittää. Tyttöystävälläni ne pysyivät kuitenkin näkyvissä ja pienenivät pikkuhiljaa hoidon kuluessa. Olen opiskelija, joten en mielelläni maksaisi toista “turhaa” lääkärikäyntiä. Miltä tämä mielestäsi kuultostaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, onhan se mahdollista, että kondylooma on tarttunut sinuunkin, koska kondomi on mennyt rikki teillä. Mielestäni sinun on hyvä käydä tutkimuksissa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.