Kauneus & Terveys

Ymmärrä saituria

Ymmärrä saituria

Saiturin kanssa yhteiselo voi olla hankalaa. Pihiä voi kuitenkin oppia ymmärtämään.
Teksti Merja Perttula
Kuvat Fotolia
Mainos

1 Estä hyväksikäyttö.

Jos toinen yrittää jatkuvasti hyväksikäyttää sinun anteliaisuuttasi tai määräilee rahan­käyttöäsi, sano se hänelle­ suoraan. Ellei hän suostu ymmärtämään kantaasi, et voi välirikolle ­mitään. Saituri pyrkii usein alistamaan toisia. Hän ajattelee: ”Mieluummin herra kuin orja.”

2 Tuo järjettomyys esiin.

Kysy saiturilta­ ymmärtäväisesti: ­”Kuvitteletko todella, että sinua auttaa, jos pidät rahasi pankissa? Etkö huomaa, että saisit paljon enemmän, jos antaisit vastavuoroisesti muille? Oletko näin onnellinen?”

3 Pidä omat rahasi.

Jos elät yhdessä erittäin pihin kanssa, mieti tarkkaan raha-asioitanne. Kannattaako perustaa yhteinen tili vai olisiko parempi,­ että molemmat elävät pääasiassa omilla rahoillaan?

Lue myös: Saako toisen rahoilla elää?

4 Lue kirjallisuutta.

Ymmärrät pihistelijää paremmin, kun tutustut klassikkokirjailijoiden herkullisiin kuvauksiin. Lue esimerkiksi Moliérin Saituri, Balzacin Saiturin tytär ja Charles Dickensin Saiturin joulu. Myös Roope Ankka on mainio esimerkki.

5 Hae apua.

Jos läheisesi ei ymmärrä, että pihiys voi kaataa suhteenne, pyydä häntä kauniisti hakemaan hoitoa. Psykologi voi auttaa häntä ymmärtämään tilannetta.’

Lue lisää:

Säästäväinen vai pihi?

Näin pääset eroon rahastressistä!

Julkaistu: 31.12.2016