Terve.fi

Yle: Hoitajaopiskelijoita kositaan kaupunkeihin - ja toisaalla vaivaa pula

Yle: Hoitajaopiskelijoita kositaan kaupunkeihin - ja toisaalla vaivaa pula
Julkaistu: 10.1.2013

Jutun mukaan Hämeestä on kosiskeltu sairaanhoitajaopiskelijoita kesätöihin pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle. Yle kertoo, että Päijät-Hämettä vaivaa pula sairaanhoitajista, labororatorio- ja röntgenhoitajista, hammashoitajista ja suuhygienisteistä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn viime vuoden puolella tehty selvitys ennustaa, että hoitajapula tulee pahenemaan. Selvityksen mukaan sijaispuutteen lisäksi uupelo vakituisesta henkilökunnasta vaikuttaa toimintaan monin paikoin. Selvitys tosin koski etenkin kesäaikaa 2012, mutta Tehyn mukaan ongelmia saada pätevää työvoimaa oli esiintynyt koko alkuvuoden 2012.

Tehyn tiedotteessa ennakoidaan, että todellisissa vaikeuksissa voidaan olla, kun eläköityminen vie alalta väkeä pois. Tilannetta hankaloittaa myös se, että noin 30 000 sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa on tiedotteen mukaan jättänyt alan ja työskentelee muissa tehtävissä.

Ylen lokakuisessa jutussa muistutetaan, että lähes puolet sairaanhoitajista ja liki 80 prosenttia osastonhoitajista jää eläkkeelle vuoteen 2030 mennessä. Tiedon lähteenä on Kuntien eläkevakuutusyhtiön tutkimus.

Lähteet: Yle (9.1.2013), Tehyn tiedote (4.6.2012), Yle (5.10.2012)

Lue myös:

Kommentoi »