Terve.fi

Yle: Tällainen palkankorotus avuksi lääkäripulaan?

Yle: Tällainen palkankorotus avuksi lääkäripulaan?
Julkaistu: 17.12.2012

Ylen haastattelussa Aavan johtaja Sirkka-Liisa Pylväs pitää huolestuttavana ilmiönä sitä, että keikkalääkäreille joudutaan pulittamaan ”melkein mitä tahansa”, sillä lääkäreitä on muuten niin vaikea saada.

Aavan työvoimapula on todellinen: Ylen mukaan 33 lääkärinvirasta vain kolmasosa on täytetty vakinaisilla lääkäreillä. Ostopalvelut ja vuokralääkärit ovat paikanneet tilannetta, mutta tämä koituu sosiaali- ja terveysyhtymän kukkarolle kalliimmaksi kuin vakituinen työvoima.

Pylvään mukaan matala palkkataso jarruttaa rekrytointia. Yle kertoo, että Aava on yrittänyt ainakin Helsingin ja Tampereen lääkäripäivillä rekrytoida uusia lääkäreitä, mutta tämä ei ole onnistunut.

Siinä missä Aava maksaa ainakin toistaiseksi lääkäreilleen noin 5 600 euroa kuussa, on suomalaisen terveyskeskuslääkärin keskipalkka keskimäärin 6557 euroa kuukaudessa säännölliseltä työajalta. Näin kertoo Suomen Lääkäriliiton Lääkärit Suomessa 2012 -tilasto.

Aava tuottaa sosiaali- ja perusterveydenhuollon lähipalvelut ja keskitetyt palvelut seitsemässä kunnassa: Hartolassa, Iitissä, Myrskylässä, Nastolassa, Pukkilassa, Orimattilassa ja Sysmässä.

Ylen mukaan Aavan hallitus käsittelee palkankorotusaikeita kuluvalla viikolla.

Uskotko, että palkkatason nosto auttaa lääkäripulaan – vai mikä neuvoksi? Skrollaa alas ja kerro mielipiteesi.

Lue myös:

5 kommenttia