Kauneus & Terveys

Yksinkin voi mennä seksiterapiaan!

Yksinkin voi mennä seksiterapiaan!
Seksuaaliterapeutti Anu Kinnusen vastaanotolla käyvät sinkutkin pohtimassa, miten löytää kumppani ja hyvä seksielämä.
Kuvat Pia Inberg

 – Ilman parisuhdetta eläminen ja yksinäisyys huolestuttavat monia vastaanotolleni tulevia, seksuaaliterapeutti Anu Kinnunen kertoo.

– Moni heistä on sinkku, joka pitää taakkana kokemattomuuttaan seksissä tai suhteessa. Pohdimme, millaisia askelia täytyy ottaa, jotta kumppani löytyisi. Joskus asiakas haluaa ­puolison, mutta jokin muu toive, kuten täydellinen vapaus, on vahvempi. Silloin toinen halu jyrää toisen eikä kumppania löydy. Autan näkemään, mikä yhtälössä ei täsmää.

Seksiterapeutti voi kehottaa siivoamaan

 – En tuputa ratkaisuja. ­Kuuntelen ja esitän kysymyksiä, joihin vastaa­malla asiakas voi tehdä oivalluksia. Ammen­nan valmennuksessani oppeja niin terapia­koulutuksesta, joogasta, tantrasta kuin mind­fulnessista. Ensimmäisellä tapaamisella tarkkailen, kuka tuolissa istuu.

Käyntien välillä asiakas voi tehdä tehtäviä, jotka auttavat tavoitteeseen pääsemisessä. Ne voivat olla vaikka keskustelun avaamista tuntemattoman kanssa tai kaappien siivoamista. Jotkut säilyttävät kohtuuttomasti toisen tavaroita eron tai puolison kuoleman jälkeen. Se voi estää eteenpäin menemisen. Kannustan siivoamaan myös siksi, että jokaisella olisi paikka, jonne voi viedä ihastuksensa.

Nainen voi olla miehelle mystinen

Kinnunen työstää väitöskirjaa miesten vaikeudesta muodostaa parisuhdetta ja on huomannut, että joillekin miehille naiset ovat mystisiä ja kaukaisia.

– Tosiasioiden hyväksyminen on tarpeellista. Mies voi toivoa suhdetta tietyn naisen kanssa. Jos naista ei kiinnosta nyt lainkaan, tuskin hän innostuu myöhemminkään.Jonkun on vaikea lähestyä muita. Silloin autan ymmärtämään, että lähestyminen voi olla huomionosoitus ja lahja. Voi miettiä, mitä voi itse antaa. Ei sitä, mitä itse saa.Vastaanotolle tulee myös heitä, jotka haluavat valmennusta, vaikka ongelmia ei ole. Moni on ­valmis myönteisen seksuaalisuuden ja parisuhteen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Vaikka eläisi jo hyvässä suhteessa, siitä voi tehdä loistavan.

Anun vinkit: Ota vastuu onnestasi

  1. Ota vastuu. Älä ulkoista onnellisuuttasi kenellekään toiselle. Jokaisen on huolehdittava siitä itse. Hyvinvoiva ihminen on kuin valoa säteilevä majakka, joka kerää ihmisiä ympä-rilleen.
  2. Näe tilanne. Jos elät vas­tentahtoisesti yksin tai epä­tasapainoi­sessa suhteessa, mieti, miten olet päätynyt tilanteeseen. Tunnustele myös, miten voit ja miten toivoisit tilanteen olevan.
  3. Hyväksy vanha. Aikaisemmat suhteet ovat osa elämääsi. Älä katkeroidu. Edellisiä liittojakaan ei tarvitse mitätöidä, vaikka ne ovat jättäneet sinuun jälkensä. Voit opetella muistelemaan niitä hyvällä mielellä.
Julkaistu: 23.12.2016
Kommentoi »