Kauneus & Terveys

Voimasalaatti ­lohesta ja tahinista


Silkkisen pehmeä tahinikastike kruunaa lohisalaatin.
Kuvat Satu Nyström

Voimasalaatti ­lohesta ja tahinista (valmistusaika 1 t 15 min, 4 annosta)

0,6 kg kirjolohtasuolaa ja mustapippuriaöljyä paistamiseen

Salaattiin:

2 punajuurta1 parsakaali2 porkkanaa¼ punakaalia4 dl babypinaattia1 avokado

Tahinikastike:

1 dl tahinia3 rkl sitruunamehua2 rkl hunajaa2 valkosipulin kynttä1 rkl tuoretta ruohosipulia2 dl vettä½ tl suolaa½ tl mustapippuria

1. Pese ja keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Keittoaika on  40–50 minuuttia. Jäähdytä ja kuori, leikkaa lohkoiksi.

2. Nypi lohesta ruodot pois, huuhtele ja kuivaa talous­paperilla. Leikkaa kala neljään annospalaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista öljytylla pannulla 3–4 minuuttia. Käännä ja paista saman verran.

3. Pese ja irrota parsakaalin­kukinnot. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Keitä parsakaalit ja porkkanat kattilassa. Jäähdytä kylmän veden alla. 

4. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele pinaatti. Halkaise avokado, ota siemen pois ja lusikoi hedelmäliha ja viipaloi.

5. Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Kokoa salaatti suoraan kulhoihin tai isolla tarjoiluvadille.

Julkaistu: 5.9.2016