Viisi tapaa käyttää kookosöljyä kauneudenhoidossa

Viisi tapaa käyttää kookosöljyä kauneudenhoidossa
Kookoksesta saatava neitsytkookossöljy on monipuolinen tuote. Sitä kun voi käyttää sekä kauneudenhoidossa, että ruokana.
Julkaistu 25.6.2015

Tutustuin kookosöljyyn ensimmäisen kerran malliystäväni luona, kun hän tipautti teeheni tuota valkoista kovettunutta rasvaa. Kuulemma myös huippumalli Miranda Kerr:in upean bikinivartalon salaisuus on 3-4 ruokalusikallista kookosöljyä päivässä.

Neitsykookosöljyn sanotan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja siksi auttavan painonhallinnassa. Maahantuojan CocoVi:n tiedotteen mukaan ”historiallisesti on huomattu, että eläimet joille syötetään neitsytkookosöljyä, eivät liho”. Neitsytkookosöljyn sanotaan myös pitävän huolta kropan puhtaudesta: sen rasvahapoilla on huomattu bakteereja, sieniä ja viruksia loitolla pitäviä ominaisuuksia.

Maahantuojan mukaan öljyn erilaisten hyötyjen lista on kattava. Kookosöljyn katsotaan tukevan kilpirauhasen, hermoston, ihon ja ruuansulatuksen toimintaa, auttavan erilaisten rasvaliukoisten vitamiinien, kivennäisaineiden ja aminohappojen imeytymistä sekä toimivan antioksidanttina. Kookosöljy myös kiihdyttää tiettävästi kilpirauhasen toimintaa, mikä on hyväksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville.

5 tapaa kookosöljyn hyödyntämiseen 

Kookosöljystä on moneen. Teeheni se on tullut jäädäkseen, mutta se käy myös muuhun ruuanlaittoon ja leivontaan samaan tapaan kuin perinteisetkin rasvat. Käytän kookosrasvaa muun muassa paistinrasvana sekä salaattien päällä. Muita tapoja käyttää kookosöljyä:

1. Iholla kosteusvoiteena: erityisesti illalla nukkumaan mennessä yövoiteena. Päivisin meikin alla öljy on liian rasvaista.

2. Iholla kosteusnaamiona: kun iho tuntuu kaipaavan kosteutta levitän neitsytkookosöljyä reippaasti kasvoille ja kaulalle antaen sen vaikuttaa niin pitkään kuin jaksan. Pesun jälkeen kasvot tuntuvat pehmeämmiltä ja ihon väri on parempi.

3. Koko vartalon kosteusvoiteena. Kannattaa odottaa öljyn imeytymistä ennen pukeutumista, tai levittää öljy ennen nukkumaanmenoa. Öljy voi sotkea, joten älä pue parhaimpia päälle öljyn levityksen jälkeen ja suojaa lakanat esimerkiksi pyyhkeellä.

4. Hiusnaamiona: öljyä voi levittää hiuksiin kauttaaltaan esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa, jolloin se saa mahdollisimman pitkän vaikutusajan. Aamulla normaali hiustenpesu hoitoaineineen ja tämän jälkeen hiusten pitäisi näyttää kiiltävämmiltä.

5. Aurinkorasvana: kookosöljyä voi käyttää myös auringolta suojautumiseen. Tarkkoja tutkimuksia sen suojasta haitallisia säteitä vastaan ei ole, joten tämä vinkki täytyy toteuttaa omalla vastuulla. Kokemuksesta olen havainnut kuitenkin, että rasva on estänyt palamisen sekä tuonut kauniin päivetyksen ja kosteutuksen iholle.

Lähteet: Ruohonjuuri, CocoVi Import, Huffington Post

Kommentoi »