Terve.fi

Vietä turvallinen joulu - 8 tärkeää muistutusta

Vietä turvallinen joulu - 8 tärkeää muistutusta
Kun tänä vuonna siistit kotiasi joulua varten, pidä silmällä myös näitä yleisiä loma-aikaan liittyviä riskiä. Lue lisää turvallisesta joulusta.
Julkaistu: 8.11.2010

Kun tänä vuonna siistit kotiasi joulua varten, pidä silmällä myös näitä yleisiä loma-aikaan liittyviä riskiä, muistuttaa Parents.com.

1. Jouluvalot

Tutki jouluvalot tarkasti jokaisena vuonna ja hankkiudu eroon sellaisista, joissa johto on rispaanut, lamppu mennyt rikki tai liitännät ovat löystyneet. Kun vaihdat lamppuja, ota valot pois seinästä ja varmista, että voltit ja vatit vastaavat alkuperäisiä lamppuja.

2. Valot pois

Sammuta jouluvalot aina, kun lähdet pois kotoa tai menet nukkumaan.

3. Tuore on paras

Yritä löytää sellainen kuusi, joka on vasta haettu metsästä, sillä se ei syty palamaan yhtä helposti. Kastele kuusta ja pidä se kaukana avoimista kynttilöistä.

4. Yksi riittää

Älä koskaan liitä yhteen useampia jatkojohtoja. Käytä niiden sijasta yhtä johtoa, joka on tarpeeksi pitkä eikä mene helposti solmuun.

5. Ulkovalot

Kun ripustat ulkovaloja, pidä elektroniset liitännät maan yläpuolella ja kaukana metallisista räystäistä. Käytä eristysteippiä tai muoviklipksejä kiinnittääksesi ne paikalleen.

6. Kiipeä turvallisesti

Muista valita turvalliset ja varmat tikkaat, jos tarvitset sellaisia jouluvalojen ripustamiseen.

7. Testaa palovaroitin

Testaa palohälyttimet kuukausittain varmistaaksesi, että ne toimivat. Huolehdi siitä, että palovaroittimia on tarpeeksi ja oikeissa paikoissa.

8. Siivoa sotku

Älä säilytä tulenarkoja materiaaleja, kuten kaasua, propaania, paperia, kemikaaleja, maalia, räsyjä ja puhdistusaineita lähellä takkaasi.

Lähde: Parents.com

Lue myös:

Kommentoi »