Vetreytä hartiaseutu näillä jumppaohjeilla

Vetreytä hartiaseutu näillä jumppaohjeilla
Seuraavat jumppaohjeet sopivat kiireisenkin työntekijän taukojumpaksi. Yksinkertaisten liikkeiden teho perustuu niiden hartiaseudun ja selän verenkiertoa lisäävään vaikutukseen.
Kuvat
Julkaistu 25.6.2015

Kuuden liikkeen tekemiseen tarvitset vain alustan ja käsipainoiksi esimerkiksi vedellä täytetyt juomapullot ja sauvaksi harjan tai luudan. Alkulämmittelynä voit kävellä paikoillasi tai kipaista rappuset ylös ja alas. Jumpan jälkeen kannattaa hartiaseutua venyttää kevyesti.Ota taukojumppa tavaksi, vaikka joka päivä!

Hartiat rennoksi

Istuen tai seisten, käsissä 1 – 3 kilon käsipainot. Vedä hartiat ylös korviin. Pidä asento pari sekuntia ja laske rennoksi. Pidä kyynärpäät suorina liikkeen aikana. Toista 20 kertaa.

Rinta venymään

Istu selkä suorana ja jalat tukevasti lattialla. Vedä lapaluut yhteen ja samalla käännä peukalot ja kämmenet ulospäin. Pidä asento 10 – 15 sekuntia. Toista 5 kertaa.

Keskivartalo tiukaksi

Asettaudu selin makuulle ja aseta kädet päällekkäin ristiselkään.Anna alaselän ja lantion pudota painollaan käsien päälle. Jännitä vatsalihaksia ja paina ristiselkä käsiin mahdollisimman lujasti. Toista 15-20 kertaa.

Selän lihakset vahvoiksi

Asettaudu vatsalle tyyny tai pyyherulla mahan alla, kädet otsan alla. Vie kyynärpäät sivulle ja nosta päätä ja ylävartaloa irti alustasta. Katse on suunnattuna alaspäin. Voit kiertää vartaloa myös vuoroin oikealle ja vasemmalle, pidä vastakkainen kyynärpää alustassa. Toista 20 kertaa.

Korsetti kuntoon

Asettaudu selin makuulle jalat koukussa. Aseta kädet korvien vierelle ja kyynärpäät ulospäin. Jännitä vatsalihaksia ja nosta pää ja hartiat ylös alustasta. Tee liike myös vinoille vatsalihaksille. Toista 15 – 20 kertaa.

Yläselkä vireäksi

Istuen tai seisten, sauva molemmissa käsissä alhaalla edessä. Nosta kädet kyynärpäät suorina etukautta ylös ja laske sauva niskan taakse. Nosta takaisin ylös jatka liikettä ylös – alas. Toista 20 kertaa.

Kommentoi »