Treeni ja ravinto

Vegetreenari kasvattaa lihasta ilman lihaa

Uusi bloggaajamme Linda "Vegetreenari" Kovanen ei juokse ruokavillitysten perässä vaan kasvattaa lihasta.

18.10.2017

Bloggaaja Linda Kovanen ei ole syönyt lihaa 19 vuoteen. Hän rakastaa juureksia ja miehensä kalastamia herkkuja.

Lempiruokasi?

Erilaiset kulhoruoat. Niissä on kolmannes kasviksia, kolmannes kasviproteiinia (esimerkiksi papuja tai nyhtökauraa) ja kolmannes kvinoaa, riisiä tai bataattia. Ja hummusta. Sienirisotto parmesanilla on myös yksi parhaista ruoista mitä tiedän.

Perheesi lempiruoka, josta myös 4- ja 7-vuotiaat lapsesi pitävät?

Sosekeitot ja fajitakset, joihin teen erilaisia täytteitä.

Lue myös: Paljastus, näin meidän perheessä oikeasti syödään

Blogisi on nimeltään Vegetreenari. Mitä kaikkea sinä treenaat?

Teen voimatreenin ryhmässä kaksi kertaa viikossa. Pyrin sisällyttämään viikkooni pari korkeasykkeistä kehonpainolla tehtävää harjoitusta. Pyöräilen töihin ja harjoittelen liikkuvuutta joka päivä.

Kuva: Pia Inberg

Miten kasvisruoalla jaksaa kasvattaa lihaksia ja voimaa?

Syön tarpeeksi usein ja riittävän paljon. Ravintolisänä käytän D-vitamiinia, maitohappobakteereja sekä sinkkiä. Monipuolisesti koostettu kasvisruokavalio sisältää kaikkia tarvittavia ravintoaineita (paitsi B12-vitamiinia ja D-vitamiinia) ja energiaa myös aktiiviliikkujalle.

Voisitko olla vegaani?

Vegaanius on ainakin tässä elämäntilanteessa liian rajoittavaa, en jaksa tutkia pakkauksia pilkuntarkasti ja ankeilla ulkomailla.

Mitä muutoksia olet tehnyt ruokavaliossasi viime aikoina?

Olen vähentänyt maitotuotteita. Kasvipohjaisia tuotteita on tullut kauppoihin lisää ilahduttavasti. Mieheni kalastaa paljon, joten kalaa meillä syödään noin kerran viikossa. Ruokavaliossani on eläinkunnan tuotteita sattumina: luonnonjogurttia ja -rahkaa, heraproteiinia, kananmunia ja silloin tällöin juustoa. Levitteenä käytän hummusta tai voita.

Lindan lapset saivat ravintolassa lihapullia. Kuva: Linda Kovanen

Mitä mieltä olet sokerittomasta ruokatrendistä?

Itse en ole sokerin suhteen ehdoton. Herkuttelen hedelmillä ja tummalla suklaalla tai raakasuklaalla. Mutta sokeristen herkkujen liiallinen syöminen voi olla terveysriski ja syy pahoinvointiin. On hyvä irrottautua sokerista. 

Mitä mieltä olet gluteenittomuudesta?

Gluteenittomuus on ohimenevä trendi. Monet välttävät gluteenia vatsavaivojen pelossa. Vatsavaivoille voi kuitenkin olla monia syitä, kuten fermentoituvat hiilihydraatit (fodmap) tai stressi.

Mitä teet työksesi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Toimin hyvinvointialan yrittäjänä. Ohjaan asiakkaita elämänmuutoksessa ja suunnittelen reseptiikkaa. Tällä hetkellä paljon aikaa kuluu uuden yritykseni starttaamiseen ja kouluttautumiseen.

Miksi teet blogia ja kenelle?

Blogin idea lähti omista tarpeistani: Halusin koota yhteen paikkaan omaan aktiiviseen elämääni suunnittelemani kasvisruokareseptit. Sittemmin blogi on laajentunut käsittelemään laajemminkin hyvinvointia. Blogini suuntautuu kasvispainotteisesti syöville hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Olen itse kahden lapsen äiti ja se näkyy myös tavassani kirjoittaa ja ihmetellä maailmaa.

Mitä epäterveellistä rakastat ja mistä et halua luopua?

Rakastan juustoja ja laatuviinejä. Näistä en luovu!

Linda Kovanen on koulutukseltaan kotitalousopettaja ja hyvinvointivalmentaja, joka on tehnyt kaksi ruokakirjaa.

LUE LISÄÄ LINDAN VEGETREENARI-BLOGISTA:

Lihattoman lokakuun ihanat välipalat

Liikkujan parhaat kasviproteiinit

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt