Kauneus & Terveys

Väsyneet silmät kuntoon kurkulla

Väsyneet silmät kuntoon kurkulla
Kiireinen elämä väsyttää kenet tahansa, ja joskus tuo väsymys näkyy myös naamasta. Väsyneet ja pöhöttyneet silmät voivat lisätä ikään vuosia, mutta niihin löytyy yksinkertainen parannuskeino suoraan jääkaapista: kurkku!

Ehow.com kertoo, mistä väsyneet silmät johtuvat ja miten tuoreesta kurkusta on apua niiden hoidossa.

Mistä pöhöttyneet silmät johtuvat? 

Syitä voi olla monia, kuten allergiat, alkoholin liikakäyttö, nestehukka, liiallinen suola ruokavaliossa, itkeminen sekä unenpuute.

Myös kynsilakat sekä muut kauneustuotteet, joissa on formaldehydiä, voivat ärsyttää silmiä ja turvottaa niitä.

Milloin lääkäriin? 

Yleensä silmien turvotus on lievää, ja sen voi hoitaa kotona. Jos silmäluomesi kuitenkin turpoavat kaksinkertaisiksi, etkä voi sulkea tai avata niitä kokonaan, ne punoittavat tai niissä on ihottumaa, kannattaa ottaa heti yhteys lääkäriin. Näissä tapauksissa turvotus voi nimittäin johtua esimerkiksi ötökän puremasta, allergisesta reaktiosta tai jopa kilpirauhasongelmasta.

Miksi kurkku eikä munakoiso? 

Kurkut sisältävät pääosin vettä, mutta niissä on myös kahvihappoa sekä C-vitamiinia, jotka molemmat rauhoittavat ärsyyntynyttä ihoa ja vähentävät turvotusta.

Munakoisossa kahvihappoa ei ole. 

Viilennetyt munakoison tai manskan siivut auttavat kyllä siksi, että ne ovat kylmiä, mutta kurkussa on puhdas, mieto tuoksu, se sopii useimpien silmille, eikä se muutu ruskeaksi ilmassa samalla tavalla kuin munakoiso.

Miten kurkkua kannattaa käyttää? 

Pese ja kuivaa kurkku perusteellisesti ja laita se sitten viilenemään jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa kurkusta riittävän paksuja siivuja, jotta ne eivät repeä, mutta ovat edelleen joustavia. Voit myös siivuttaa kurkun ja sen jälkeen viilentää sen kylmässä vedessä ennen kuivaamista.

Aseta kurkunsiivu kummallekin suljetulle silmälle, asetu makaamaan kohotetuille tyynyille ja rentoudu. Eron pitäisi näkyä noin 20 minuutissa. Siivut voit vaihtaa niiden lämmettyä, mutta tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Lue myös:

Julkaistu: 25.6.2015
Kommentoi »