Kauneus ja Terveys

Varaudu näihin parisuhteen vastoinkäymisiin

Varaudu näihin parisuhteen vastoinkäymisiin
Suhteessa menee hyvin, kun sinun ei tarvitse miettiä siihen upotettua aikaa ja työtä. Mutta kaikissa suhteissa kohdataan myös vastoinkäymisiä, joten niistä yleisimmät on hyvä tietää etukäteen. AskMen.com on luetellut yleisimmät sudenkuopat.
Julkaistu: 30.8.2014

1. Perheen vastustus

Kumppanisi perhe tai omat vanhempasi eivät välttämättä katso hyvällä seurusteluanne. Siinä vaiheessa tulisikin päättää, haluatteko asettaa suhteenne perheen edelle.

2. Itsenäisyyden katoaminen

On tärkeää, että kummallakin osapuolella on omia harrastuksiaan ja vielä parempi, jos niitä on molemmilla suurinpiirtein yhtä paljon. Omasta ajasta pitää olla valmis pitämään kiinni ja keskustelemaan siitä.

3. Roikkuminen

Usein nuori, epävarma kumppani ei halua päästää irti. Se kertoo yleensä lapsuudesta ja mahdollisista täyttämättä jääneistä tarpeista, jolloin kumppanin pitäisi ”parantaa” tilanne. Yleensä roikkuminen ja takertuminen kuitenkin tuhoavat suhteen.

4. Liika työnteko

Työ on oikeastaan ainoa tapa jättää parisuhde oikeastaan edes poistumatta siitä. Yleensä liika työnteko on merkki siitä, että parisuhteessa menee jollain tapaa huonosti.

5. Rakkaus loppuu

Näin voi käydä missä tahansa suhteessa. Tärkeintä on kuitenkin silloin lopettaa parisuhde sen arvoisella tavalla kunnoittaen.

6. Pettäminen

Tyytymättömyys tunne-elämään tai seksiin ja seksin puuttuminen ovat yleisiä syitä käydä vieraissa. Petettyä luottamusta on vaikeaa saada takaisin, joten pettäminen on harvoin sen arvoista.

7. Mustasukkaisuus

Mustasukkaisuus on normaalia, mutta sairaalloinen mustasukkaisuus ei. Jos kumppani on epävarma tai hänellä on huono itsetunto, voi se heijastua mustasukkaisena käytöksenä. Tärkeintä on, että molemmat osapuolet pysyvät rehellisinä itselleen ja toisilleen.

8. Seksielämän hiipuminen

Varsinkin pitkissä suhteissa sutinaa ei lakanoiden välissä ole enää entiseen tapaan. Tärkeintä on löytää romantiikka uudelleen ja keskustella mahdollisista puutteista tai toiveista avoimesti.

9. Etäsuhde

Etäsuhde voi todella toimia, jos sitä huoltaa kunnolla. Yhteyttä voi pitää vaikkapa Skypen avulla päivittäin. Myös postikortit, spontaanit lahjat ja muu pieni jännitys auttaa pitämään suhteen kasassa.

10. Kiinnostuksen puute

Jos otamme kumppanimme itsestäänselvyytenä emmekä kuuntele häntä, tai mikä pahempaa – unohdamme keneen joskus rakastuimmekaan – suhde on lähellä loppua. Rakastua täytyy uudelleen ja se onnistuu kosketuksella, yhteisillä ajanviettotavoilla ja romantiikalla.
Lähde: AskMen
Kommentoi »