Valmistele ihosi kesää varten - 6 hyödyllistä vinkkiä

Valmistele ihosi kesää varten - 6 hyödyllistä vinkkiä
Vaikka alkukesä saattaisi olla viileä, kyllä ne lämpimät, aurinkoisetkin kelit sieltä vielä tulevat! Siksi onkin tärkeää laittaa iho hyvissä ajoin sellaiseen kuntoon, että se on valmis aurinkoisia päiviä varten.
Julkaistu 26.1.2016

Näillä Everydayhealth.comin vinkeillä pääset jo hyvään alkuun kesän ihonhoidossa.

1. Kuori esiin hehkuva iho

Säännöllinen kuorinta on olennainen osa terveellistä ihonhoitorutiinia mihin tahansa aikaan vuodesta, kunhan ihosi ei ole sille liian herkkä. Kuorinnalla saa aikaan sileän, terveen näköisen ihon, joka saa sinut hehkumaan ja näyttämään nuorekkaalta.  

On kuitenkin tärkeää tehdä kuorinta huolellisesti. Tavoitteena on kuoria pois uloimmat ihosolut, jotka lähtevät helposti pois ilman ihon vahingoittamista.

2. Poista ihokarvat ilman ihoärsytyksiä

Kesällä ihokarvojen poistosta tulee säännöllisempää kuin talvella. Sheivaamisen tai vahauksen jälkeen on tärkeää muistaa huolehtia ihosta, joka altistuu ensi kertaa auringolle ja muille ympäristötekijöille.

Kun olet poistanut ihokarvoja, anna iholle mahdollisuus toipua vähintään 48 tuntia, ennen kuin menet ottamaan aurinkoa tai suuntaat rannalle. Karvatupet ovat herkkiä ärsyyntymään ja iho on vielä toipumassa karvojen poistosta.

Usein käy kuitenkin niin, ettei karvojen poistoa ehdi suunnitella paria vuorokautta etukäteen. Tässä tapauksessa herkkä iho kannattaa suojata auringolta öljyttömällä aurinkovoiteella, antaa sen kuivua viitisen minuuttia ja levittää sitten päälle vauvatalkkia. Karvojen sisään kasvamista voi välttää käyttämällä löysiä vaatteita.

Lue myös: Karvat pois!

3. Torju UV-säteitä oikealla ruoalla

Mistään ihonhoidosta ei ole hyötyä, jos et muista suojata ihoasi auringon haitallisilta UV-säteiltä. Yllättävää on, että näiltä kesällä hyvin voimakkailta säteiltä voi suojautua myös sisäisesti. Aurinkovoiteen lisäksi kannattaa siis syödä paistettuja tomaatteja päivittäin, jos aikoo viettää aikaa auringossa. Tutkimusten mukaan paistetuissa tomaateissa on runsaasti lykopeenia, antioksidanttia, joka torjuu UV-säteiden vaikutuksia, kuten punoitusta, turvotusta, ja auringonpolttaman aiheuttamia rakkoja. 

Jos aiot viettää pitkiä aikoja ulkona, tomaattisoseesta, grillattuista tomaateista tai jopa Bloody Maryista voi olla hyötyä. Nämä eivät korvaa aurinkovoiteen suojaa, mutta antavat ihollesi lisäsuojaa UV-säteiltä, sanovat asiantuntijat.

4. Huolehdi aknesta

Akne ei ole yhtään sen toivotumpi kehossa kuin kasvoissakaan, varsinkaan kesällä, kun sitä ei tee mieli peittää vaatteilla. Aknea hoidetaan selästä, rinnasta ja muualta kehosta samalla tavalla kuin kasvoissa: kuori ihoa säännöllisesti, älä nypi, ja käytä aknenhoitoaineita.

5. Tasoita selluliitti

Hyvä uutinen: jotkut tuotteet voivat tasoittaa selluliittia ja muita ihon epäkohtia. Huono uutinen: näilläkään tuotteilla selluliitista ei pääse lopullisesti eroon. Jos sinulla on kuitenkin tiedossa jokin tapahtuma tai päivä rannalla, saattaa tällaisen tuotteen käyttäminen tulla kuitenkin tarpeeseen.

Kofeiinia ja teofylliinia sisältävät tuotteet kuivattavat rasvasoluja väliaikaisesti, mutta parhaiten toimii kuitenkin selluliittialueiden säännöllinen hierominen. 

Toinen keino peittää selluliittia on käyttää itseruskettavia voiteita, jotka ovat kehittyneet viime vuosien aikana valtavasti. Ne eivät ole enää ällöttävän paksuja ja haisevia rasvoja, vaan värit ovat luonnollisia ja tuoksukin paljon parempi.

6. Hoida jalkojasi

Kun jalat ovat viettäneet pitkän talven talvisaappaissa, ne kaipaavat hiukan hellää hoitoa kesää varten. Hoidon voi aloittaa hemmottelevalla pedikyyrillä tai sitten kokeilla tätä yön aikana tehoavaa jalkahoitoa: poista ensin paksumpi iho jaloista jalkaraspilla. Levitä sitten jaloille rasvaa ja peitä ne kelmulla ja puuvillasukilla. Anna vaikuttaa yön ajan. Toista joka yö, kunnes jalkasi ovat pehmeät. Toista sitten vain kerran viikossa ylläpitääksesi vaikutusta.

Kommentoi »