Näin UV-säteet vielä vahingoittavat ihoasi – Suojaa se luonnonmukaisesti

Näin UV-säteet vielä vahingoittavat ihoasi – Suojaa se luonnonmukaisesti
Elokuun loppupuolenkaan aikana ei kannata unohtaa suojata ihoaan UV-säteilyltä, kertoo UV-säteilyyn erikoistunut tutkija Anu Heikkilä Ilmatieteenlaitokselta.
Julkaistu 22.8.2015

UV-säteilyn määrän eli UV-indeksin (UVI) noustua kolmeen on tarpeen suojautua auringolta. Indeksin ylitettyä kuuden puhutaan jo voimakkaasta UV-säteilystä. Tällöin ilmatieteenlaitos antaa varoituksen voimakkaasta UV-säteilystä.

-  Tällä hetkellä UVI on nelosen luokkaa. Tulevan viikonlopun ennusteen mukaan UVI on kolmen ja neljän välillä. Luvassa on kaunis ja aurinkoinen elokuinen viikonloppu koko Suomessa, Anu Heikkilä ennustaa. Tarkista UV-indeksin ennuste Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Vaatteet ovat helpoin tapa suojata ihoa UV-säteilyltä. Kohtiin, joita vaatteilla ei voi suojata, on hyvä levittää aurinkovoidetta.

- Aurinkovoidetta valitessa on tärkeää muistaa käyttää tarpeeksi vahvalla suojakertoimella varustettua voidetta, eli vähintään suojakerrointa 30. Yhtä tärkeää on muistaa levittää voidetta riittävästi. Aurinkovoidetta ei käytetä kuin kosteusvoidetta, vaan sitä levitetään jopa 3-4 kertaa paksummasti, jotta voiteen teho on riittävä.

Jos haluat suojata luonnonmukaisesti ihoasi loppukesän UV-säteiltä tai saada luonnonmukaista päivetystä ihollesi, löytyy alta muutama vaihtoehto luonnonmukaisiin aurinkotuotteisiin.

1. Acorelle, aurinkoöljy, suojakerroin 30

Öljyn UV-filtterinä toimii karanja-öljy. Aurinkoöljy ei jätä ihoa tahmeaksi tai valkoiseksi, mutta sitä levittäessä kannattaa varoa sotkemasta vaatteitaan. Kesäisessä tuoksussa on vivahteita mantelista, franginpanista ja vaniljasta.

2. Lovea, auringonsuojasuihke, suojakerroin 30

Suihkeen kerrotaan kosteuttavan ihoa ja hylkivän vettä. Riittävästi käytettynä tuote jättää ihon vaaleaksi. Tuoksu on pehmeä ja eksoottinen monoiöljy.

3. Lovea, rusketusta edistävä kuivaöljy

Auringonoton jälkeen levitettynä kuivaöljyn luvataan ravitsevan ihoa ja parantavan rusketuksen kestoa. Huomaathan, ettei tuote sisällä UV-suojaa ja että sitä ei suositella käytettävän vaurioituneelle iholle tai kesän ensimmäisten auringonottokertojan jälkeen eikä alle 3-vuotiaille.

Öljy imeytyy nopeasti ihoon jättämättä rasvaista pintaa. Tuoksussa aistii kesäisen ja raikkaan monoiöljyn.

4. Acorelle, after sun -voide

Nopeasti ihoon imeytyvää voidetta levitetään puhtaalle iholle auringonvalolle altistumisen jälkeen. Tuotteen piparminttuveden luvataan viilentävän ja rauhoittavan ihoa ja monoiöljyn ravitsevan ja kosteuttavan. Tuote ei sisällä UV-suojaa. Voiteessa tuoksuvat frangipani, manteli ja vanilja.

5. Biosolis, itseruskettava emulsio

Itseruskettavaksi tuote jättää melko luonnollisen päivettyneen sävyn iholle. Muista kuitenkin kuoria ja kosteuttaa iho huolella ennen tuotteen levittämistä sekä pitää huolen, että tuotetta levittyy joka kohtaan.Emulsio ei sisällä UV-suojaa. Sen sijaan se sisältää pehmentävää, antioksidanttista ja ravitsevaa tähtikimikkiuutetta. Tuoksu on aluksi marjainen, mutta lopulta siitä erottuu kuitenkin voimakkaimmin itseruskettavalle ominainen tuoksu.Kaikille edellä mainituille tuotteille on myönnetty Bio-sertifikaatti.

Kommentoi »