Ulos korkkareissa ja verkkareissa? Sporttityyli on nyt huippumuodikasta!

Ulos korkkareissa ja verkkareissa? Sporttityyli on nyt huippumuodikasta!
Räiskyvissä väreissä hehkuvat pusakat ja ärhäkän väriset tennarit vilisevät silmissä. Alkukeväästä muualla Euroopassa valloittanut sporty chic -tyyli on viimein ennättänyt myös Suomen turuille ja toreille. Rento urheilullisuus on todellakin in.
Julkaistu 28.1.2016

Terveet elämäntavat näkyvät myös vaatteissa

Hyvinvointi, elämänhallinta ja kuntoilu ovat olleet jo tovin pinnalla. Terveestä ja reippaasta elämänasenteesta halutaan kertoa myös asuin.

– Kirkkailla väreillä halutaan arkipukeutumisessa kertoa reippaasta ja terveestä elämäntavasta. Iloiset värit kertovat tästä. Kuntoilubuumi on tuonut urheilullisuuden muotiin, vaatesuunnittelija Jasmine Julin-Aro kertoo Ylelle.

Ei pelkkää arkimuotia

Huippumuoti on tarttunut innokkaasti uuteen villitykseen. Catwalkit ovat täyttyneet upeista juhla-asuista, jotka ovat tulvillaan urheilu- ja ulkoiluvaatteissa käytettyjä tekniikoita ja leikkauksia. Myös urheiluvaatemateriaalit ovat päässeet muotitalojen hyllyille.

– Esimerkiksi moottoripyöräilyssä käytettäviä metallihohtoisia materiaaleja tai teknisiä reikäkankaita on nähty iltapuvuissa, Julin-Aro jatkaa.

Napakasti neonväreissä

Silmiä sokaisevat värit ovat yksi sporty chic -tyylin tunnusmerkeistä. Lisäksi tyyliin kuuluvat lyhyet topit ja rennot collegepaidat, verkkahousut ja juoksushortseista mukaillut huolettomat shortsit.

Myös pikkutakit, lippikset ja isot printit, kuten pelinumerot, huokuvat sporttisuutta.

Ja tietenkin ne neonväriset urheilutennarit.

Enemmän chiciä, vähemmän sporttia

Toimivan tyylin salaisuus on tasapaino. Liika sporttisuus luo sukkelasti sen kuvan, että olet todellakin matkalla salille.

Huolitellun urheilulliselta näyttää, kun yhdistää rentoihin verkkareihin korkeat korot ja napakan yläosan tai tuo tennareitten kaveriksi ryhdikkään bleiserin.

Näillä vinkeillä käytännöllinen, rento ja ennen kaikkea supermuodikas tyyli on valmis valloittamaan Suomen kesäkadut!

Lähde: Yle

Kommentoi »