Kauneus ja Terveys

Ulkonäkö tekee onnelliseksi, mutta vain kaupungissa

Ulkonäkö tekee onnelliseksi, mutta vain kaupungissa
Naiset levittävät usein samaa sanomaa: rahalla ei voi ostaa onnellisuutta, mutta kauneudella totta vieköön voi. Hiljattain valmistunut amerikkalaistutkimus todistaa tämän todeksi, mutta vain kaupungissa, uutisoi Msnbc.
Julkaistu: 25.6.2015

Tutkijat huomasivat kaupunkilaisnaisten onnellisuuden olevan riippuvainen fyysisestä ulkonäöstä. Maaseudulla sen sijaan, ulkonäöllä ei ollut paljonkaan vaikutusta yleiseen tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen. Maalaisnaiset näyttivät olevan jopa hieman onnellisempia, jos he olivat hiukan normaalia pyöreämpiä.

Psykologi Michael Cunninghamin mukaan tutkimustulokset vahvistavat aiempia aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Hän totesi fyysisen viehättävyyden olevan yksi keinoista, joilla saa sosiaalista huomiota ja muita positiivisia lopputuloksia.

- Kilpailuhenkisissä ja yksilöä korostavissa kulttuureissa on taisteltava rajallisesta sosiaalisesta huomiosta, Cunningham selitti.

Pienissä yhteisöissä ja maaseudulla sen sijaan perheen maineella ja muilla pitkäaikaisemmilla syillä on enemmän merkitystä omalle hyvinvoinnille kuin ulkonäöllä. Tutkijoiden mukaan syy siihen, ettei maalla olla niin ulkonäkökeskeisiä johtuu myös väestön vähäisestä määrästä: vaihtoehtoja ei juuri ole.

Tutkimusta varten Berkeleyn yliopiston tutkijat haastattelivat reilua 250 kaupunkilais- ja 330 maalaisnaista. Naisia pyydettiin arvioimaan tyytyväisyytensä elämään, yhteenkuuluvuuden tunteensa ystäviin ja yhteisöön sekä yleisen onnellisuutensa.

Naisten ulkonäköä tutkijat arvioivat mittaamalla näiden vyötärön ja lantion ympäryksen. Useissa tutkimuksissa niiden välisen suhteen on todettu olevan hyvä viehättävyyden mittari.

Lue myös:

Kommentoi »