Tuntuuko, että jaksamisesi on koetuksella ja kaipaisit pientä lisäbuustia?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Bioteekki
Tuntuuko, että jaksamisesi on koetuksella ja kaipaisit pientä lisäbuustia?
Elämässä tulee vastaan hetkiä, jolloin kuormitusta on liikaa, eivätkä terveelliset elintavat tunnu enää riittävän ylläpitämään jaksamista. Tällöin kaivattu lisäbuusti voi löytyä terveystuoteosastolta. Mielenkiintoinen uutuus PEA on nyt myös Suomen markkinoilla.
7.1.2021

Omaa hyvinvointia on mahdollista edesauttaa elämäntapojen, kuten säännöllisen ateriarytmin, terveellisten ruokavalintojen sekä riittävän unen ja liikunnan avulla. Elämässä tulee kuitenkin tilanteita, joissa oma jaksaminen on koetuksella. Esimerkiksi työelämässä tahti on kiihtynyt ja aikataulut kiristyneet. Yleinen epävarmuus saa monet miettimään tulevaisuutta.

Kaipaatko lisäbuustia jaksaaksesi paremmin henkistä ja fyysistä kuormitusta?

Kun elämässä on tavallista enemmän henkistä painetta tai fyysistä kuormitusta, ihmiset reagoivat siihen eri tavoin. Yhdellä jumittaa niska, toisella laskee mieliala ja kolmannella kärsivät yöunet.

− Moni reagoi joskus voimakkaastikin kovaan tahtiin ja lisääntyneisiin vaatimuksiin. Tällaisessa tilanteessa voi tuntua, että pieni lisäbuusti olisi paikallaan, sanoo Bioteekin tuotekehityspäällikkö, elintarvikekemian tohtori Leea Pelto.

Sellainen lisäbuusti voi löytyä terveystuotekaupoista ja -osastoilta. Bioteekin Torpedol PEA comp sisältää PEA:aa sekä sen vaikutusta tukevia kurkumaa ja ruusujuurta sekä B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä jaksamiselle, mielen hyvinvoinnille ja hermostolle.

Ravintolisän päävaikuttaja-aine palmitoyylietanoliamidi PEA on Pellon mukaan mielenkiintoinen yhdiste.

− PEA kuuluu elimistön endokannabinoidomi-tiedonvälitysjärjestelmään. Kyseessä on yhdiste, jota esiintyy myös ihmiselimistössä etenkin silloin, kun elimistön solut havaitsevat jotakin epätavallista ja keho pyrkii tasapainottamaan tilannetta. Palmitoyylietanoliamidia on tutkittu paljon, mutta se ei ole vielä kovin tunnettu ihmisten keskuudessa.

Omaa oloa kuulostellen

Perusannos on 1–2 kapselia päivässä, mutta alkuvaiheessa tuotetta voi tarvittaessa ottaa jopa 4 kapselia päivässä. Annostusta voi muokata oman tarpeen mukaan.

− Tuotetta voi käyttää kuuriluontoisesti tai pidempään. Kannattaa kuulostella omaa oloa ja kokeilla, mikä on itselle paras annostus. Sitä voi muuttaa kuormituksen mukaan. Alussa kannattaa käyttää isompaa annostusta ja sitten pudottaa annostusta sellaiseen tasoon, joka sopii itselle. Tutkimusten mukaan vaikutukset alkavat kahden viikon sisällä aloittamisesta. Satunnaisista kapseleista ei kuitenkaan ole samanlaista hyötyä eli tuotetta kannattaa käyttää päivittäin.

Säännöllisyys on tuotteen käytössä ajankohtaa tärkeämpää. Etenkään silloin, kun ravintolisää käyttää kapselin päivässä, ei ole väliä, ottaako sen aamulla vai illalla. Ei ole myöskään väliä, ottaako valmisteen tyhjään vatsaan vai aterian yhteydessä.

− Jos ottaa kaksi kapselia, kannattaa ne nauttia kahdessa eri erässä. Näin pitoisuudet pysyvät tasaisempana päivän aikana. Osa kokee, että B-vitamiini virkistää ja tällaisten henkilöiden ei kannata ottaa Torpedol® PEA compia iltaisin. Itselleni kyllä sopii kapseleiden otto iltaisin.

Pelto testasi itse tuotetta viime keväänä, jolloin hänen elämässään oli kiireisempi ajanjakso. Hän reagoi kiireiseen tilanteeseen nukkumalla huonommin. Pelto huomasi aktiivisuusmittarin avulla syvän unen määrän lisääntyneen valmisteen käytön aikana.

− Kannattaa kirjata aloitustilanteessa oman tilanteen haasteet ylös ja palaamaan niihin myöhemmin. Näin on helpompi arvioida, miten suuri muutos tilanteeseen on tullut, hän vinkkaa.

Kommentoi »