Tiesitkö nämä 7 asiaa ripsiväristä?

Tiesitkö nämä 7 asiaa ripsiväristä?
Kaikki tietävät, että ripsivärit silmissä ei saa nukkua, mutta tiesitkö miten kuivahtaneen ripsivärin saa juoksevaksi tai miten sitä kannattaa levittää? Otimme selvää puolestasi.
Julkaistu 4.9.2015

1. TuoksutestiOn aika vaihtaa ripsiväri uuteen, jos tuoksahtaa etikalle. Ripsivärin säilyvyysaika on 3-6 kuukautta. Säilyvyyssuositus on lyhyt verrattuna muihin meikkeihin, koska ripsiväriä laitetaan lähelle silmän limakalvoja, jotka ovat herkkiä tulehduksille.2. Säästä harjaPese vanhan ripsivärin harja ja käytä sitä kulmakarvojen siistimiseen tai hiushaituvien taltuttamiseen. Suihkauta harjaan hiuskiinnettä ja pyyhkäiset karvat ojennukseen.3. Älä lainaaRipsiväri on yhtä henkilökohtainen kuin hammasharjakin. Lainaaminen kerryttää bakteereja hylsyn sisään ja voi aiheuttaa silmätulehduksen.4. Pyöritä, älä pumppaaRipsiväriharjaa ei saa pumpata hylsyn sisään lisävärin toiveessa, sillä hylsyyn menee ilmaa, joka kuivattaa ripsivärin ennen aikojaan. Harjaan saa tarpeeksi väriä, kun sitä kiertää ja pyörittää hylsyn sisällä.

Lue myös: Näistä meikeistä voit pihistää5. Notkista nesteelläJos vielä käyttökelpoinen ripsiväri on päässyt kuivumaan, värimassan voi notkistaa kahdella tavalla. Nämä kikat eivät pidennä ripsivärin käyttöikää loputtomasti. Vaihda yli puoli vuotta vanha ripsari uuteen.Laita ripsivärihylsy tiiviisti kiinni ja upota sen alaosa pariksi minuutiksi lämpimään veteen. Pyöräytä harjaa hylsyn sisällä pari kertaa ennen levitystä. Toinen tapa on pudottaa hylsyn sisään pari pisaraa piilolinssinestettä.6. Lisää väriäJos väri ei tunnu tarttuvan ripsiin tasaisesti, levitä ripsiväriä ensin yläkautta. Vie harja ripsien yläpuolelle, katso alaspäin ja levitä väriä ripsien päälle. Tämän jälkeen harjaa ripsiin väriä normaalisti alakautta. Tekniikka toimii erinomaisesti vaalearipsisille ja tekee ripsistä myös paksummat.7. Rajaa ripsivärilläRipsiväriä voi käyttää myös silmien rajaamiseen. Väriä on helppo levittää ja kuivuttuaan rajauksesta tulee hyvin kestävä, etenkin jos käyttää vedenkestävää ripsiväriä. Ota pieneen siveltimeen väriä ripsiväriharjasta ja rajaa silmät haluamallasi tavalla.

Lähteenä muun muassa: The Good Housekeeping

Lue myös:

1 kommentti